mnenj na posebni strani

Sticky fingers z barbeque omako

v Ameriki popularna jed, ki je ime verjetno dobila zaradi načina priprave

Sestavine

Fingersi:

puranji zrezki - 0,4 kg

koruzni kosmiči - 0,15 kg

3 jajca

sol, poper

Omaka:

fina paradižnikova mezga - 6 žlic

2 žlici medu

žlička česna v prahu

žlica sojine omake

sol, poper, čili

Postopek

Puranje zrezke zrežemo na centimeter debele trakce. Trakci so lahko tako dolgi kot zrezek. Trakce rahlo osolimo in malo popopramo. Povaljamo jih v moki, nato v jajcu in na koncu v zdrobljenih koruznih kosmičih. Tako panirane pustimo stati 5 minut, da se kosmiči malo napijejo jajca. V olju jih ocvremo do rjave barve.

Da bo priprava čim manj "sticky", po naše lepljiva, ne paniramo vsakega trakca posebej. Kosmiče z roko zdrobimo, da se lepše prijemljejo na meso. Pazimo, da iz njih ne naredimo drobtin, ampak samo manjše koščke. Panirane fingerse smo pustili stati, da se kosmiči napijejo jajca, saj tako v olju odpade manj kosmičev in olje se zato manj maže. Za paniranje izberemo navadne sladkane kosmiče. Konec koncev mora biti jed malo sladka, pa še bolj hrustljavo se zapečejo.

Za omako preprosto zmešamo vse sestavine. Začinimo jo po okusu. Če smo ljubitelji pekočega, lahko dodamo tudi čili v prahu ali malo več popra. V obeh primerih dobi omaka malo drugačen okus. Če uporabimo kečap, dodamo manj medu, saj je kečap že sladkan. Omaka ne bo imela povsem takega okusa kot kupljena, saj nima dodane arome pečene slanine.

Omako lahko postrežemo hladno ali pogreto v mikrovalovni pečici. Fingerse se pomaka v skledo omake. Nikakor je ne dajemo na krožnik.

Mnenja o receptu

Tako fingersi kot tudi omaka so za prste obliznit. Moja prijateljica jih v mehiški pogosto naroči, zato sem jih pripravila kot enega izmed prigrizkov na zabavi. Poželi so same pohvale. / roža

Hvala za idejo! Sem naredila tele slastne fingerse za večerjo, zraven pa motovilec z jajci. Tudi recept za omakico je prav super, jaz sem dodala še žličko paste iz suhih sliv in res veliiiko čilija. / Navzikaa

super super:) / nincaa