mnenj na posebni strani

Testenjača z divjimi šparglji

testenjača z divjimi šparglji, skuto in kuhanim pršutom

Sestavine

500 g testenin za testenjačo, katere ni potrebno predhodno skuhati

Bešamel:

50 g masla

50 g moke

1 l mleka

sol

muškatni orešček

poper

riban parmezan

Nadev:

150 g konic divjih špargljev

500 g skute

250 g kuhanega pršuta

riban parmezan

Postopek

Konice divjih špargljev skuhamo do mehkega. Ohlajenim dodamo skuto in na kocke narezan kuhan pršut. Premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo. Če je masa pregosta, dodamo nekaj žlic bešamela.

Za bešamelno omako najprej raztopimo maslo, dodamo moko, premešamo in dolijemo mleko (vse naenkrat). Med stalnim mešanjem segrejemo maso do vrelišča. Solimo, dodamo poper in muškatni orešček ter parmezan.

Pekač namastimo in na dno vlijemo malo bešamela. Položimo plošče testenin. Na testenine razmažemo malo nadeva, spet položimo testenine, prelijemo z bešamelom. To ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Zadnjo plast testenin premažemo z bešamelom in izdatno potresemo s parmezanom. Pečemo na 175 stopinjah približno pol ure.

Opombe

Bešamel mora biti precej tekoč, saj testenine vpijejo veliko tekočine.

Ko uporabljam že pripravljene testenine za testenjačo brez predhodnega kuhanja, pripravim testenjačo že zgodaj zjutraj, pečem pa jo šele za kosilo. Na tak način se testenine dobro napijejo tekočine.

Mnenja o receptu

mmmm, sliši se super. Sicer sem nabavila kar bele špargle, bom kar te porabila :) / Anansie

Prvič slišim za izraz testenjača pa me zanima, a uporabljaš testenine za lazanjo ali je kaj drugega v igri . Sicer se recept dobro bere in ga bom preizkusil, hvala ti zanj. LP / hedonist

Testenjaca = lasagne al forno / ribica

Hvala ribica. lp / hedonist