mnenj na posebni strani

Fine čokoladne kocke

čokoladno pecivo

Sestavine

Testo:

7 jajc

18 dag sladkorja

18 dag naribanih orehov

10 dag kakava

Čokoladna krema:

1 dl mleka

35 dag čokolade za kuhanje

3 dl sladke smetane

vrečka utrjevalca za smetano

Čokoladna glazura:

15 dag čokolade za kuhanje

10 dag sladke smetane

plitev pekač in papir za peko

Postopek

Predpriprava:

pečico segrejemo na 180 stopinj, pekač obložimo s papirjem za peko. Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo s 5 dag sladkorja v čvrst sneg. Rumenjake penasto vmešamo s preostalim sladkorjem. Rumenjakom primešamo kakav in nato še orehe ter na koncu v testo previdno primešamo še sneg. Testo namažemo na pripravljen pekač, dobro poravnamo in pečemo 30 minut. Ohladimo in prerežemo na dve enaki polovici.

Priprava:

mleko zavremo. V drugi posodi stopimo čokolado nad soparo. Dolijemo vroče mleko in dobro premešamo, da nastane enolična zmes. Ohladimo. Medtem stepemo smetano, ji primešamo utrjevalec in jo vmešamo v ohlajeno čokolado, da dobimo fino čokoladno kremo. Za glazuro segrejemo smetano in v njej raztopimo razlomljeno čokolado.

Kolač sestavimo. Večji del kreme namažemo na biskvitno testo, pokrijemo z drugo polovico testa in površino premažemo s preostalo kremo. Kolač nekoliko ohladimo in oblijemo z mlačno čokoladno glazuro. Ko se glazura strdi, kolač razrežemo na kocke.

Mnenja o receptu

Zelo zanimiv recept, predvsem zato, ker moja družinica obožuje vse, kar je narejeno z ogromno čokolade. Vredno poskusiti. / taksistka1

Glede na to, da ni moke, so samo orehi, ima katera izkušnje, kako se da to prerezat? Ni prekrhko? / Vložena Marelica