mnenj na posebni strani

Čokoladna smetanova rulada

preprosta, a odlična rulada

Sestavine

Za biskvit:

4 jajca

14 dag sladkorja

5 dag moke

5 dag jedilnega škroba (Gustina)

1 - 2 žlici kakava

1 vanilijev sladkor

marelična marmelada

sok pomaranč (pribl. 3 dl)

Nadev:

0,5 l alpske smetane

10 dag jedilne čokolade oz. obliva

nekaj žlic sladkega greha okus: kakav ali čokolada

1 - 2 banani

Postopek

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo trd sneg, dodamo sladkor, vanilin sladkor in postopoma rumenjake. Na koncu po žlicah primešamo moko z gustinom ter kakavom.

Maso denemo v pekač (nizek - od pečice), na katerega smo prej položili papir za peko. Lepo razgrnemo in damo peči za 10 minut v vročo pečico na 220 stopinj.

Pečen biskvit takoj vzamemo iz pekača in ga položimo na moker (hladen) in s sladkorjem (da se ne prime) potresen serviet. Z drugim mokrim servietom gremo čez zgornjo plast biskvita, tako da testo rahlo navlažimo in se potem lepše zvije.

Biskvit nato polijemo s sveže stisnjenim pomarančnim sokom in izdatno namažemo z marmelado ter nato še z bananino kremo.

Kremo pripravimo tako, da skoraj do konca stepemo alpsko smetano in proti koncu dodamo nad paro stopljeno čokolado in sladki greh.

Takoj zvijemo in postavimo v hladilnik.

Mnenja o receptu

Mene pa zanima,ker nisem zasledila kam damo banane? Mislim, da v kremo ampak, narezane na kolobarje ali jih zmiksamo??? / ALJA3

Joj, se opravičujem za pozen odgovor. Banane narežem na kolobarje in jih položim na vrh kreme, nato vse skupaj zvijem. Zelo dobro. / cukrpekrca