mnenj na posebni strani

Svinjska krača v slow cookerju

preprosta priprava svinjske krače (goleni) v slow cookerju

Sestavine

svinjska krača (goleno)

začimbe po lastni želji

Postopek

Svinjski krači odstranimo kožo in maščobo, kolikor pač lahko. Kračo premažemo z mešanico začimb. Tako pripravljeno kračo damo v slow cooker in jo kuhamo na nizki temperaturi 10 - 12 ur ali na visoki 4 - 5 ur.

Opombe

Svinjska krača bo spustila približno 1 deciliter tekočine in maščobe. Da se izognemo temu, da bi tekom kuhanja krača ležala v lastnem soku, damo na dno kroglice, katere naredimo iz aluminijaste folije. Folijo natrgate na 15 cm široke trakove, iz teh krakov naredite kroglice in sicer toliko kroglic, da pokrijejo dno slow cookerja. Čez kroglice položite kračo in jo tako dvignete od dna, kjer se bo nabrala maščoba in ostala tekočina. Ne dodajajte nobenih tekočin (olja, vode) na dno in ne bojte se, krača se ne bo izsušila, ampak bo ohranila ravno prav sočnosti. Kračo lahko naredite tudi ne da bi ji odstranili kožo (odstranjevanje kože in maščob je sicer priporočena praksa za pripravo hrane v slow cookerju).

Mnenja o receptu

Tu je še en video recept za pripravo svinjske krače v slow cookerju: http://www.youtube.com/watch?v=jmSwx0Fbw0U POZOR: Prvih 10 sekund je dolgočasnih! / kuhamuha