mnenj na posebni strani

Borovničevo - skutina torta

osvežilna torta s skuto in borovnicami

Sestavine

Biskvit:

7 jajc

7 žlic sladkorja

7 zvrhanih žlic moke

mala žlička pecilnega praška

Krema:

250 ml smetane za stepanje

1 kremfix

500 g nepasirane skute

300 g kisle smetane

1 vanilin sladkor

sladkor po okusu

sveže borovnice

mrzlo mleko za vlaženje biskvita

Postopek

Biskvit:

jajca penasto umešamo, dodamo sladkor in na koncu moko, pomešano s pecilnim praškom. Maso vlijemo v model za torte (okrogel, srce ipd.) in damo peči. Pečemo pri 190 stopinjah približno 20 minut oz. dokler ni pečen (probamo z zobotrebcem). Ko se biskvit ohladi, ga dvakrat prerežemo, da dobimo tri plasti.

Krema:

stepemo smetano, dodamo kremfix, ji primešamo skuto in nato še kislo smetano. Dodamo vanilin sladkor ter sladkor po okusu.

Prvo plast biskvita položimo v tortni model, ga navlažimo s približno 7 žlicami mleka ter premažemo s polovico kreme. Po kremi potresemo borovnice - čim več. Na to položimo drugi biskvit, ki ga spet navlažimo z mrzlim mlekom, damo gor preostalo kremo in spet potresemo borovnice. Pokrijemo še z zadnjo plastjo biskvita. Tudi zadnji oz. najvišji del biskvita navlažimo z mlekom. Damo čez noč v hladilnik. Po "počivanju" v hladilniku, vzamemo torto iz tortnega modela in jo po želji okrasimo.

Mnenja o receptu

Sicer nisem ljubitelj barvastih tort ampak tale je ena redkih na tej strani v rdeči barvi in prav lepo zgleda, sploh glede na namen. Glede na sestavine mislim, da je tudi dobra. Te miške so enkratne. Se dajo kupit,ali si jih sama naredila? / kozamurnik

Hvala! Miške sem kupila, ker nisem imela več časa kaj sama ustvarjat, mi je zmanjkalo časa. Kupila sem jih v Šparu, iz marcipana so bile. / c.acjom