mnenj na posebni strani

Puranja rulada z bučko in korenčkom

puranje meso malo drugače

Sestavine

2 velika tanka puranja zrezka

1 večja zelena bučka (cuketa)

1 ali 2 korenčka

sol

začimbe (po želji)

sezamovo olje

bel balzamični kis

Postopek

Puranja zrezka razgrnemo na delovni površini. S pomočjo silikonskega čopiča ju malo namažemo z balzamičnim kisom in posolimo. Po želji rahlo začinimo z začimbami po svojem okusu.

Bučko po dolgem narežemo na tanke rezine in jih na hitro popečemo v ponvi, na sezamovem olju (le toliko, da se malo zmehčajo). S popečenimi rezinami obložimo puranja zrezka.

Korenček po dolgem narežemo na zelo tanke lističe (jaz si pomagam kar z lupilcem zelenjave) in te lističe porazdelimo po bučkah.

Vsak obložen zrezek previdno zvijemo v rulado. Rulado s sukancem zvežemo, da se ne bo razprla. Obe ruladi na hitro z vseh strani popečemo na sezamovem olju, nato odstranimo sukanec in ju položimo v pekač. Pečemo ju v pečici, ogreti na 200 stopinj, približno 20 minut.

Pečeni ruladi narežemo na rezine. Ponudimo s poljubno prilogo.

Opombe

Ruladi lahko zvežemo s posebnimi silikonskimi trakovi.

Jaz zraven rulade spečem še ostanke bučke. Surove rahlo namažem s sezamovim oljem in malo posujem z začinko. V času, ko se spečeta ruladi, so tudi ti koščki pečeni.

Za prilogo priporočam krompir: jaz ga narežem na večje kose, skuham skoraj do mehkega, potem pa dam v pekač skupaj z ruladama. Na vrhu ga malo poškropim s sezamovim oljem (uporabim razpršilec za olje).

Mnenja o receptu

Tole bo nekaj zame, vsec so mi jedi, ki so tudi na oko lepe in ne le dobre... Zagotovo bom tole naredila,morda bi za vecji kontrast dala na sredo se ene par suhih sliv, samo potem bi bila zadeva najbrz presladka? Lp / lucka52

Hm, nisem ravno ljubiteljica suhih sliv, tako da težko rečem. Sem pa že razmišljala, da bi poskusila s kakšnim koščkom (palčko) rdeče paprike. / Katja D

lucka52, a ne bi bile črne olive boljša izbira? / rimljanka

Rimljanka, dobra ideja,prav gotovo se tudi okusi dosti bolj dopolnjujejo. S suhimi slivami v mesu sem pa ze eksperimentirala,no ne prevec uspesno. Je bilo samo lepo za videt, pa nic kaj dobro...na veliko veselje nase psicke. No recept je vsekakor zanimiv, bo v kratkem na vrsti.Lp / lucka52

Aja, nekaj sem pa pozabila povedati: zelenjavni del teh ruladic je kar precej "al dente". Meni je to všeč, ker mi je všeč, če korenček še malo "hrusta", če pa imate raje povsem mehko zelenjavo, pa predlagam, da jo malo pokuhate, preden z njo napolnite rulade. / Katja D