mnenj na posebni strani

Muffini s češnjami

pecivo z vloženimi češnjami

Sestavine

100 g zmehčane margarine

225 g sladkorja

2 veliki jajci

150 ml polnomastnega jogurta

3 žlice mleka

1 žlica češnjevega kompota (od vloženih češenj)

275 g moke

1 žlička sode bikarbone

en kozarec vloženih češenj

čokoladne kapljice ali naribana čokolada po želji

Postopek

Zmehčano margarino in sladkor damo v skledo in ju zmešamo skupaj, da nastane gladka zmes. Dodamo dve jajci, jogurt, mleko, češnjev kompot ter dobro zmešamo. Moko presejemo skupaj s sodo bikarbono in jo vmešamo v zmes. Zmesi dodamo očiščene in na koščke narezane češnje, po želji lahko tudi čokoladne kapljice ali naribano čokolado. Zmes z žlico nadevamo v papirnate košarice in pečemo v prej ogreti pečici pri 190 stopinjah 20 - 25 minut oziroma dokler paličica, ki jo zabodemo v sredino, ni popolnoma čista. V pekaču hladimo 5 minut in jih nato zvrnemo na rešetko ter ohladimo. Iz navedenih količin pridejo približno trije pladnji po 9 muffinov.

Opombe

Namesto jogurta lahko uporabite tudi kislo smetano. Masa mora biti gosta, jaz ponavadi po občutku dodam k vsemu še malo moke.

Sama uporabljam ta recept za muffine na 100 in 1 način. Namesto češenj lahko uporabite sesekljana jabolka, pomaranče, marelice ali drugo sadje. Lahko dodate ovsene kosmiče, kokos, žličko limoninega soka... Jaz eksperimentiram, pa poskusite tudi vi. Dober tek!