mnenj na posebni strani

Sadna jaffa strjenka

hitra osvežitev brez peke za poletne dni

Sestavine

1 pločevinka mareličnega kompota (ali sveže marelice v sezoni)

1 zavitek jaffa piškotov

2 marelična jogurta

0,5 l alpske smetane

250 g mascarponeja

sladkor po želji

vanilijev sladkor

2 vrečki želatine fix

Postopek

Smetano stepemo do polovice, dodamo jogurta, mascarpone, vanilijev sladkor in toliko sladkorja, kot nam ustreza (poskusimo). Ob dodajanju želatine fix stepemo do konca.

Marelice iz kompota odcedimo, sveže marelice narežemo na polovico.

Model obložimo s prozorno folijo in vanj stresemo polovico mase. Nanjo izmenično nalagamo jaffa piškote in marelice (nekaj jih prihranimo za dekoracijo). Pokrijemo z drugo polovico mase in damo čez noč v hladilnik. Stresemo iz modela in okrasimo.

Opombe

Strjenko lahko naredimo tudi iz drugega sadja zato ime "sadna", v tem primeru dodamo ustrezni sadni jogurt, uporabimo pa lahko tudi jagodne »jaffa« piškote.

Mnenja o receptu

Zakaj pa marelice, če so Jaffa piškoti s pomarančo, si probala tudi to varianto pa ni vredu? / zzak1977

Se opravičujem za pozen odgovor, nisem videla...Zdi se mi dobra kombinacija okusov, tole z marelicami. / katka lopatka

Tole je bilo danes sprobano, ker sem se res že prenajedla težkih testenih tort, kjer te po enem kosu vse tišči v želodcu. Kot sadje sem uporabila maline in recept naredila brez Jaffa piškotov. Lepo se je strdila in bo zaradi preprostosti in lahkosti vsekakor še kdaj na jedilniku! :) Pa hvala za recept, nikjer namreč nisem našla strjenke, kjer bi bila celotna torta strjenka. Tistim mini strjenkam po kozarčkih pa nekako nisem zaupala, ker nikoli ne veš, koliko se bo dejansko res strdilo. Sem že večkrat preizkusila kak recept za strjenko, ki se na koncu sploh ni hotela skupaj držat. / Rakuncek

na želetini fix sem zasledila v navodilih, da jo je potrebno dodat preden dodamo sestavinam sladkor. V receptih,ki so tukaj, pa to ni napisano oz. je vrstni red tak, da dodamo sladkor prej in šele nato želatino fix. Ali se zadeva kljub temu ustrezno strdi? Hvala in lep pozdrav Alenka / alenka5

Mmm super dobro / Nestič