mnenj na posebni strani

Lasagna

tipična italijanska testenina z ragujem, končana v pečici

Sestavine

testenine za lazanjo

300 g raguja (mleto meso s paradižnikovo mezgo)

bešamel

olivno olje

maslo

parmezan

Postopek

Najprej pripravimo ragu. Mleto meso stresemo v ponev, v kateri je že pripravljena popečena, srednje velika čebula, narezana na drobno. Ko se meso pripravlja, ga solimo, popramo, zalijemo z 1 dl črnega vina in kuhamo dalje. Ko vidimo, da je meso narejeno, ga zalijemo s 300 g paradižnikove mezge. Dodamo ščepec suhe bazilike in manjši lovorjev list .

Medtem ko se kuha, pripravimo pekač . Površino premažemo z maslom ali margarino. Vzamemo bešamel (500 g) in skupaj z ragujem slojno pokrijemo dno pekača. Sloj mora biti tanek, da ga bo zadosti za celotne lasagne. Ragu pokrijemo s testenino lasagne tako, da plošče testenine razporedimo po pekaču in tako nadaljujemo z ragujem in nato spet z bešamelom. Ko je pekač zvrhan, zalijemo zadnji sloj z ragujem in dobro pokrijemo z naribanim parmezanom. V segreti pečici na 180 do 200 stopinj pečemo 20 minut . Pečico ugasnemo in pustimo lasagno v njej, dokler ne postrežemo .

Opombe

Med sloje lahko dodamo lističe sira za toast , vendar pazimo na kalorije , ker je tako lasagna redilna . Preden zalivamo z ragujem izločimo lovorjev list .

Besamel lahko naredimo sami , 20 procentov sladke smetane , mleko , moka , rastlinska mast , rumenjak , še najenostavneje pa ga je kupiti narejenega .

Mnenja o receptu

Jaz naredim bešamel iz masla,moke in mleka,na koncu pa še posolim in popram. / tejčika

bešamel mora obvezno imeti še malo muškatnega oreščka / TAKATALA

Bešamel je mleko, maslo in moka pa mal muškata. Ostalo je kvazi-psevdo bešamel.. Točno tako, Tejčika! / Llagavulin16