mnenj na posebni strani

Ježki

zelo okusni in lepi za dekoracijo!

Sestavine

Testo:

1 kg moke

500 g masla ali margarine

300 g mletega sladkorja

2 celi jajci

1 pecilni prašek

200 g mletih orehov

limonina lupina in sok ene limone

rum po okusu

2 vanilijeva sladkorja

Dekoracija:

200 g jedilne čokolade

margarina

kokos

Postopek

Moko presejemo, dodamo pecilni prašek, sladkor v prahu, na kocke narezano maslo ali margarino, jajci, orehe, limonino lupino in sok, vanilijev sladkor, rum ter vgnetemo v testo.

Z rokami oblikujemo kroglice, katere z ene strani stisnemo, da dobimo gobček (oblika ježka) in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Kroglice naj bodo majhne, saj se zaradi pecilnega praška med peko nekoliko povečajo. Pečemo na 180 stopinjah 15 - 20 minut.

Pečene pustimo, da se ohladijo. Čokolado stopimo na vodni kopeli z margarino, vanjo pomočimo zadek in ga povaljamo v kokosu. Na koncu s čokolado naredimo še oči in smrček.

Opombe

Namesto orehov lahko uporabite lešnike, mandlje ali kaj podobnega. Iz mase pride kar veliko ježkov, tako da se lahko količina razpolovi.

Mnenja o receptu

tole je pa luštno in nič komplicirano...ob prvi priliki poizkusim / mansaj

Tole sem pa včeraj naredila za otroški piknik, sicer sem delala hlebčke in jih potisnila z vilico, potem sem jih pa tudi namočila v čokolado in dala v kokos. Zelo dobro, otrokom je bilo všeč. / berny

mene pa zanima kako dolgo kaj ti ježki zdržijo?...odpravljam se na morje pa sem jih namerava speči za zraven...kake 3-4 dni bi šlo? / pijaa

Zadeva je podobna piškotom in kar dolgo ostanejo sveži.Seveda jih hranimo v dobro pokriti posodi!LP Brigita / brigita.k.

pekla pojedla odlicen recept se bo na mizi / duska.muznik

Jej,kak so cartni,sem jih pravkar spekla!Ja tudi pri nas bodo še na mizi!Njama,njama!Jih že ni več! / Marjetka cvetka

MMMMM BILI SO DOBRI.LARA 5 LET. / toppy

zelo lepo izgledajo, verjetno pa so tudi zelooooo okusni.. / Łollypop

krasni so je že v beležki bomo preizkusili / Mišelinka

Naredila sem te ježke. Polovico sem jih povaljala v kokosu, polovico pa v čokoladnih mrvicah. Odločno, lepo in hitro narejeno. / alpska roža