mnenj na posebni strani

Smetanova rolada z Nutello

lahka in slastna sladica

Sestavine

Testo:

6 jajc

6 žlic sladkorja

6 žlic moke

5 žlic hladne vode

1 vanilijev sladkor

1/2 pecilnega praška

Nadev:

0,5 l rastlinske smetane

5 žlic Nutelle

Postopek

Penasto umešamo jajca, ki jim dodajamo vodo in sladkor. Ko naraste, dodamo vanilijev sladkor, premešamo in dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Dobro, a rahlo premešamo - najbolje z metlico za stepanje. Vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem in pečemo v prej ogreti pečici na 180 stopinj. Ko je testo zlatorumene barve, je pečeno.

Medtem, ko se testo peče, pripravimo Nutello in smetano. Nutello nad soparo ali v mikrovalovni pečici segrevamo, da postane redkejša in se tako lažje maže. Sladko smetano stepemo do želene čvrstosti.

Ko je testo pečeno, ga zavijemo v vlažno kuhinjsko krpo in počakamo, da se ohladi. Ohlajeno premažemo z Nutello (lahko pa tudi pokapljamo) in počakamo, da se slednja ohladi. Ohlajeno Nutello premažemo s stepeno sladko smetano in zavijemo v rolado. S smetano premažemo še z zunanje strani in po želji okrasimo.

Opombe

Testo lahko uporabimo tudi za katerokoli drugo rolado. Če želimo čokoladno testo, dve žlici moke nadomestimo z dvema žlicama čokolade v prahu. Rastlinsko smetano po želji zamenjamo z alpsko.

Mnenja o receptu

lahka? s smetano in Nutello? / Zdrava nosečka