mnenj na posebni strani

Orehovi kruhki z Nutello

nežni kruhki iz kvašenega pšenično - orehovega testa za ljubitelje Nutelle

Sestavine

200 g ostre moke

200 g gladke moke

100 g drobno mletih orehov

175 ml mlačnega mleka

1 jajce (velikost M)

100 g masla

60 g sladkorja

pol žličke soli

1 zavitek instant kvasa

Nutella

Postopek

Testo zamesimo s pomočjo kruhomata. Sestavine damo v kruhomat po naslednjem vrstnem redu: mleko, maslo (narezano na drobne lističe), sol, sladkor, moka in orehi (zmešano), kvas.

Uporabimo program za mesenje in vzhajanje kvašenega testa. Med mesenjem preverimo, kakšno je testo - če je presuho, prilijemo še malo mlačnega mleka, če je premokro, dodamo še malo moke. Testo naj v kruhomatu vzhaja 45 minut.

Ko je testo pripravljeno, ga stresemo na delovno površino. Malo ga pregnetemo, potem pa ga razdelimo na 16 do 20 enako velikih kosov.

Vsak kos z roko malo sploščimo in na sredino damo žličko Nutelle. Robove testa preko Nutelle zavihamo proti sredini in jih močno stisnemo. Testo še malo oblikujemo, da dobi obliko lepe kroglice. Kroglico z gladko stranjo navzgor položimo na s peki papirjem obložen pekač.

Kruhke vzhajamo približno pol ure, da vidno narastejo, potem pa jih spečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj (če je pečica ventilatorska, zadošča temperatura 180 stopinj). Čas peke je približno 20 do 30 minut (odvisno od pečice in velikosti kruhkov).

Mnenja o receptu

to bi bilo pa za poskusit / majdi

Ti kruhki so fini za kakšno malico v službi. En kruhek, eno jabolko, kozarec vode, pa je lakota potešena / Katja D