mnenj na posebni strani

Malinova bomba

osvežilna in okusna sladica

Sestavine

Rolada:

4 jajca

12 dag sladkorja

9 dag moke

3 dag škroba

marmelada

Krema:

35 dag malin

4 žlice sladkorja

6 listov (1 dag) želatine

4 dl sladke smetane

1 dl sladke smetane za okrasitev

Postopek

Najprej spečemo rolado: jajca penasto zmešamo in dodamo sladkor. Ko je dobro stepeno, rahlo primešamo moko in škrob. Spečemo rolado. Ohlajeno rolado malo navlažimo, namažemo z marmelado in jo zavijemo. Narežemo jo na 1/2 cm debele rezine in z njimi obložimo posodo (jaz uporabim stekleno posodo, tisto večjo, ki je dodana skodelicam za kompot). Nekaj rezin rolade prihranimo.

Pripravimo kremo: maline in sladkor zmečkamo in dodamo stopljeno želatino (želatino namočimo v malo mrzle vode, pustimo, da nabrekne in nato stopimo) in nato še stepeno smetano. Premešamo in nalijemo v model. Ko se nekoliko strdi, po vrhu naložimo prihranjene rezine rolade. Damo čez noč v hladilnik. Naslednji dan zvrnemo na krožnik (če ne gre iz posode le - to za par sekund pomočimo v vročo vodo) in okrasimo s stepeno smetano.

Mnenja o receptu

Tudi jaz delam nekaj podobnega, zelo lepo je ta zadeva videt, če rorado namažemo s temno marmelado oz. kremo. Iz sklede vedno lepo "pade", nato jo po vrhu namažem z marelično marmelado, da se ne suši...pa še lepša je videti. / Ognjič