mnenj na posebni strani

Šunknflekerji

tako se to imenuje pri nas doma, podobna omaka kot kakšna karbonara, zelo priročno, da se porabi kakšen kos šunke ali odprte kisle smetane :)

Sestavine

400 - 500 g širokih rezancev

kakršnakoli šunka ali prekajeno meso

slanina (po želji)

čebula

2 jajci

1 kisla smetana

poper

sol

začimbe po izbiri

Postopek

Zavremo vodo, jo solimo in v njej skuhamo testenine. Kuhajo se približno deset minut, medtem pripravimo ostalo.

Na drobne koščke (sama režem zelo tanke rezine velikosti 0,5 x 1 cm) narežemo šunko, po želji dodamo tudi sesekljano slanino. Količina mesa je odvisna od okusa (jaz ponavadi narežem za dve polni dlani).

Na majhne in tanke rezine narežemo čebulo in jo prepražimo na olju. Pražimo v velikem voku, saj bomo kasneje dodali še vse testenine!

Čebuli dodamo meso in pražimo še nekaj časa.

Medtem v kavni skodelici razžvrkljamo kislo smetano in jajce v enotno maso, mešanici dodamo še poper in začimbe po želji (rožmarin, bazilika...).

Kuhane testenine odcedimo in jih dodamo praženi čebuli in mesu. Premešamo. Vse skupaj prelijemo z maso iz skodelice in nato dobro premešamo, da se snovi enakomerno razporedijo po testeninah.

Jed je pripravljena!

Mnenja o receptu

Delam nekaj podobnega - http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=7053 -bom poskusla tudi to varianto s kislo smetano! / gordana

povezava ne dela, ker si dala zraven vejico :) / katka lopatka

Takole pa bo delala http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=7053 / Simona84

Mi delamo to zelo podobno, samo da uporabimo široke rezance in potem prelito z jajci in smetano zapečemo v pečici. Vmes naložim še rezine trdo kuhanih jajc-podobno kot pri francoskem krompirju, samo da gre tu za testenine. / Vilina