mnenj na posebni strani

Ribji ravioli

Sestavine

20 dag bele moke

4 jajca

30 dag osliča

30 dag školjk

4 dag nastrganega sira grana ali parmezana

pol kozarca belega vina

2 žlici olivnega olja

1 strok česna

1 žlica sesekljanega peteršilja

1 paradižnik

1 koren

1 lovorov list

1 žlica drobno narezanega majarona

pol čebule

pol stebla zelene

sol po okusu

poper po okusu

Postopek

Vlij v posodo 1,5 litra slane vode in jo segrej. Dodaj drobno narezano zeleno, korenje, čebulo, lovorjev list. Ko voda zavre, dodaj ribo in kuhaj 5 minut. Odcedi in shrani tekočino. Iz ribe odstrani kosti, pasiraj in dodaj jajca, sir in majaron. Dodaj sol in poper in zmešaj, da dobiš gladko mešanico. Položi na stran.

Naredi testo za rezance. Iz moke oblikuj kup, vmešaj jajca in mešaj, da dobiš gosto, gladko testo. Po potrebi poškropi z vodo. Zvaljaj tenko plast testa, pokrij s prtičem in pusti stati 1 uro. Nato razdeli testo na 2 enaka dela. Na eno polovico položi kupčke nadeva v razdalji 5-6 cm. Pokrij z drugo polovico testa in pritisni čvrsto okoli nadeva. Nareži z nožem ali krožnim rezalcem, da dobiš raviole. Razporedi jih po pomokani deski.

Naredi omako. Vloži školjke v posodo brez vode. Pokrij in počakaj, da se školjke na visoki temperaturi odprejo. Vzemi jih iz lupin (odvrzi tiste, ki se ne odprejo) in jih drobno nareži. Peci drobno narezan česen na srednji temperaturi v ponvi z oljem kake 4 minute. Dodaj školjke, zvišaj temperaturo, prilij vino in počakaj, da izhlapi. Olupi paradižnik, odstrani semena, drobno nareži in dodaj omaki. Posuj z drobno narezanim peteršiljam, dodaj sol in poper. Po 1 minuti odstrani posodo. Skuhaj raviole v obilici slane vode, odcedi in položi na strežni pladenj.Polij z omako.

Opombe

Recept je objavljen z dovoljenjem www.cucinanostra.it