mnenj na posebni strani

Pizza z rukolo

slastna pizza brez mesa za ljubitelje rukole

Sestavine

Testo za pizzo:

500 g moke

pol kocke svežega kvasa

žlička sladkorja

cca. 2 dl vode

3 žlice extra deviškega olivnega olja

sol

Nadev:

4 žlice paradižnikove mezge

lonček kisle smetane

20 dag sira (livada ipd.)

rukola

sol

origano

Postopek

Moko presejemo v skledo in na sredi naredimo jamico. V jamico zdrobimo kvas, dodamo sladkor, malo mlačne vode in jo narahlo prekrijemo s tanko plastjo moke. Ko kvasec naraste, moko posolimo, dodamo olivno olje in toliko vode, da zamesimo primerno voljno testo.

Testo nato razvaljamo oz. razvlečemo na pomaščenem pekaču. Testo najprej premažemo s paradižnikovo mezgo (ne preveliko količino), jo posolimo in potresemo z origanom. Čez paradižnikovo mezgo porazdelimo kislo smetano in čez to potresemo nariban sir.

Pizzo za krajši čas postavimo v pečico na 50 stopinj, da lepo naraste, nato pa gumb obrnemo na cca. 175 stopinj za približno 25 minut. Ko je pizza pečena, jo potresemo še z rukolo.

Opombe

Količine za testo so približne (nikoli ničesar ne tehtam) - dobiti morate prijetno voljno testo. Polovico bele moke pogosto nadomestim s polnozrnato. Testo lahko pripravite tudi po vaših že preverjeno uspešnih receptih. Ljubitelji mesa seveda lahko poskusite tudi z dodatkom šunke in podobnega.

Zelenjavno pizzo pripravim podobno. Testo obložim s paradižnikom, kislo smetano, različno zelenjavo in vse skupaj obilno potresem s sirom.

Dober tek!

Mnenja o receptu

To je res zelo dobra pizza- delam podobno,ko je pecena pa okrasim se s paradiznikom cesnjevcem in na grobo nastrganimi ostruzki kakega trdega sira-tako je tudi na pogled zelo lepa. / lucka52

Jaz pa naredim pajkce iz češnjevca in paprike. / katka lopatka

Pajkce? katka lopatka, leepoo prosim za razlago, ker se sliši salamensko zanimivo) / ssilva