mnenj na posebni strani

Špargljev kruh s pestom in parmezanom

aromatičen kruh

Sestavine

Sestavine za kruhomat (ali brez):

2 dl mleka

0,5 dl vode

0,5 dl olivnega olja

ščep soli

540 g moke (polnozrnate ali že kupljene mešanice, lahko pol pirine, pol navadne)

vrečka suhega kvasa ali pol kocke svežega

šopek zelenih špargljev, ki smo jih predhodno narezali na 1 cm rezine in blanširali

Za premaz:

5 velikih žlic pesta Genovese

1 vrečka ribanega parmezana (ali sveže naribanega)

Postopek

Sestavine damo po vrsti v kruhomat, čisto na vrh damo tudi šparglje. Nastavimo program za gnetenje in vzhajanje. Po končanem programu testo zvrnemo na pomokan pult, pregnetemo in preložimo v pekač. Kruh lahko zgnetemo in vzhajamo tudi na klasičen način.

Sama sem oblikovala tri vrste kroglic - bombic, kot je razvidno iz slike. Lahko oblikujemo tudi štručke, ali navaden hlebec ali štruco.

Kruh pečemo na 180 stopinjah pol ure, nato ga vzamemo iz pečice. S čopičem ga po površini premažemo s pestom in posujemo z ribanim parmezanom. Pečemo še 10 minut, da se sir zapeče. Ugasnemo pečico in kruh pustimo notri še 10 minut, nato pripremo vrata in pustimo še 5 minut.

Vzamemo kruh iz pečice in ga pokrijemo z navlaženim peki papirjem ter pustimo še kako uro, da se lepo zmehča.

Mnenja o receptu

Kar tako ,na oko si upam trditi, da je tale kruh zagotovo nekaj posebnega.Imam vse sestavine,kombinacija pesto-sparglji pa nedvomno zelo zanimiva-,bo treba cimprej preizkusiti. Je to se eden tvoji izumov,Katka? / lucka52

Nekaj smo skombinirali, ja. / katka lopatka

Zelo dober kruh-naredila sem stiri-enega po receptu, ostale tri pa z drugimi dodatki(pinjole,itd) K temu kruhu zadostuje rezina, dve, dobrega prsuta, pa je ze skoraj popoln obrok. / lucka52