mnenj na posebni strani

Pražen riž z ostanki in jajci v woku

zakaj ostanke metati stran, če lahko pripravite dobro, enostavno in hitro kosilo?

Sestavine

kozarec dolgozrnatega riža

2 stepeni jajci

2 žlički sezamovega olja

1-2 žličke soli

2 žlici arašidovega olja

srednje velika čebula, grobo nasekljana

1 žlica svetle ali temne sojine omake (temna je bolj slana)

poper

čilijevo olje ali feferoni - po okusu

10 dag svežih ali zmrznjenih koruznih zrn ali tudi brez

ostanki raznega mesa ali zelenjave ali pa obojega narezano na manjše kose, cm ali 2

Postopek

Zvečer prej skuhamo riž (jaz ga skuham v hitrem loncu - lonček riža - 2 lončka vode: 5 min), ko se ohladi, ga postavimo v hladilnik.

Jajcema dodamo sezamovo olje in sol. Na močnem ognju segrejemo wok ali večjo ponev. V vročo posodo vlijemo arašidovo olje in ko se začne rahlo kaditi, dodamo čebulo, sol, poper in mešamo 2 minuti. Dodamo stepeni jajci ter med mešanjem pražimo 3 minute,sedaj dodamo še riž iz hladilnika in pražimo še 3 minute. Sedaj dodamo še koruzo, vse tiste ostanke mesa, zelenjave ali obojega ter pražimo in mešamo še 5 - 7 minut. V tem času dodamo še čilijevo olje ali feferone ter sojino omako.

Jed zvrnemo na pogret krožnik in ponudimo vroče, če jed ostane, jo lahko pojemo tudi kot riževo solato - hladno za večerjo.

Opombe

Ne mečimo hrane stran, raje jo uporabimo!

Mnenja o receptu

In kaj narediš z rižem v hladilniku? Kdaj in kam ga vmešaš? LP,Mox / MOX

Najlepša hvala za opozorilo,sem že popravil recept,sem ga pisal takoj za tem,ko sem zadevo pripravil in sem spregledal riž.Še enkrat hvala.sicer pa,riž dodamo po tistem,ko smo jajca pražili 3 minute.prav tako pražimo tudi riž 3 minute.Pozdravljeni / bober

Ob priliki poskusim, saj so pred vrati prazniki in po praznikih se vedno najdejo v hladilniku kakšni ostanki...... Se še oglasim, ko preizkusim recept! Lp, Mox / MOX