mnenj na posebni strani

Jelenji zrezki s konjakom

rdeča pesa z medom in cimetom je zanimiv dodatek divjačini

Sestavine

6 uležanih jelenjih zrezkov

ena večja čebula

trije stroki česna

nekaj brinovih jagod

en korenček

en koren peteršilja

kos gomolja zelene

dve žlici smetane za kuhanje

1 dl konjaka

malo olja

sol, poper

dve kuhani rdeči pesi

žlička cimeta

malo masla

šest žličk medu

Postopek

Zrezke namažemo z oljem, solimo in popramo. Opečemo jih na vročem olju, potem jih shranimo na toplem. Na preostali maščobi prepražimo sesekljano čebulo ter na drobno zrezan korenček, peteršilj, zeleno, brinove jagode in strt česen. Malo solimo in popramo, zalijemo z malo vode in nekaj minut dušimo na zmernem ognju. Potem v omako vrnemo zrezke in v pokriti posodi pustimo okoli 20 minut, da se meso zmehča. Ogenj naj bo zmeren. Potem zrezke vzamemo iz omake in pustimo na toplem, omako pa spasiramo. Damo jo nazaj na ogenj, po potrebi solimo in popramo, vmešamo smetano in dobro premešamo. Ko je masa enakomerna, dolijemo še konjak, pustimo, da zavre, in posodo odstavimo.

Na servirni krožnik naložimo zrezke in jih prelijemo z omako. Zraven postrežemo kuhane sirove štruklje in rezine opečene rdeče pese. To pripravimo tako, da kuhano peso zrežemo na pol cm debele kolobarje in jo opečemo na maslu, potresemo s cimetom, ko jo damo na servirni krožnik, pa na vsako rezino damo še žličko medu.

Mnenja o receptu

Mislim, da je za ljubitelje divjačine to enkraten recept. Bi mogoče lahko dobila še link za sirove štrukeljce? / daga

daga, sirovi štrukeljci so pa Ledo Zagreb. Sama jih še nikdar nisem delala, se mi zdi preveč zapleteno delat testo ... Mamamia / mamamia

Hvala, mamamia! / daga

ni boljšega. bravo. / tepcek