mnenj na posebni strani

Tortilje

Preprosto in hitro. Nadev se lahko pripravi vnaprej.

Sestavine

300 g piščanca

čebula

olje

zelenjava(jajčevec,paprika,bučke)

fižol,koruza

pelati ali paradižnikova mezga

sol,začimbe(mediteranske z.)

Načos sir,riban sir(za pico)

Postopek

Jajčevec,bučke,narežemo na manjše kockice jih solimo in pustimo,da spustijo vodo.Medtem narežemo na kockice papriko(rdeča,rumena).V pekač nato stresemo zelenjavo, dodamo malo olivnega olja,začinimo,solimo in postavimo v ogreto pečico:200 stopinj, 15 min.,da se zelenjava zmehča. Nekajkrat premešamo.

Piščanca narežemo na manjše koščke(kockice). Na čebuli prepražimo meso,ga solimo in začinimo(po okusu).Zelenjavo dodamo prepraženemu piščancu,vmešamo še pelate,lahko tudi fižol,koruzo iz konzerve.Lahko pustite nekaj zelenjave za samostojni vegeterjanski nadev.

Tortilje pogrejemo v mikrovalovni pečici,in jih nadevamo.Zvijemo v rolico in damo v pekač. Čez to damo nekoliko stopljen(v mikro.) načos sir in posujemo še z preostalim sirom,lahko tudi damo parmezan.

Pekač postavimo v ogreto pečico,da se sir stopi.Čez pekač dam peki papir,da tortilje ne postanejo trde.Lahko pa jih daste tudi v mikrovalovno pečico za nekaj minut.

Opombe

Lahko uporabite tudi druge omake npr.smetanovo-zmešam malo kisle smetane in navaden jogurt,dodam malo soli,drobnjak in koper.Tudi to lahko daste čez že pečene tortilje.

Mnenja o receptu

Zelo dobro, vse pohvale! / dome

Izpustla sem jajčevec in bučke ter na mesto tega dodala jurčke iz konzerve, njamiiiii. Odličen recept! / _Vanja_

Na spodnji povezavi pa še moj video o pripravi tortilije s salso in piščancem http://www.youtube.com/watch?v=idV7VTF59B4 / Lavrich_