mnenj na posebni strani

Miške s čokoladnim nadevom

miške z dodatkom čokolade

Sestavine

Testo:

150 g moke

100 g masla

3 jajca

olje za cvrtje

ščepec soli

2,5 dl vode

Nadev:

20 g moke

2,5 dl mleka

2 rumenjaka

100 g jedilne čokolade

8 dag sladkorja

Postopek

V kozici zavremo 2,5 dl vode, ki smo mu dodali maslo in ščepec soli. V vrelo vodo vsujemo 15 dag moke, kuhamo in mešamo tako dolgo, da se zmes loči od posode, odstavimo in ohladimo. Mešamo z nastavkom kavljem in počasi dodajamo jajca, da dobimo enotno zmes.

Iz zmesi zajemamo manjše kupčke in jih postopoma ocvremo v vročem olju. Ocvrtke zlagamo na papirnate brisače, da se odcedijo.

Za kremo zmešamo rumenjake, sladkor in 20 g moke, počasi prilivamo mleko in mešamo. Pristavimo in na na blagem ognju kuhamo 8 minut, vmes postopoma dodajamo nastrgano čokolado in ves čas mešamo, da je zmes gladka.

Kremo damo v brizgalno vrečko in z ravno prirezanim tankim nastavkom napolnimo miške.

Po želji jih lahko še posujemo s sladkorjem v prahu.

Mnenja o receptu

Ali za testo damo ostro moko? Zelo zanimiv recept. Moj sin obožuje miške ali krofe. LP / breskva

Mi smo včasih temu rekli profiteroli. LP / elaphus

profiteroli oz. princeske se pecejo v pecici. Miske pa se pri nas delajo z jogurtom, rozinami in nevem tocno se kaj damo not in se pa cvrejo v olju..aja pa miske pri nas ne polnimo ;) / ycrna

To bom sigurno poskusila.LP. / golubić

Naredila sem jih in mislila sem da bodo dosti narasle-nekako kot princes krofne(res da se one pečejo v pečici).Pri nadevu se mora ves čas mešati,kot piše.Ker jih je zmanjkalo zelo hitro jih bom sigurno delala še.LP. / golubić