mnenj na posebni strani

Omleta z rižem in mletim mesom

nenavadna omleta eksotičnega okusa

Sestavine

300 g mešanega mletega mesa

1 srednje velika čebula

2 stroka česna

sol, sveže mleti črni poper

šopek svežega peteršiljevega listja

1 srednje velik korenček

timijan

kumin

koriandrovo seme

črna kumina (nigela)

8 jajc

200 g riža

olje

Postopek

Na segretem olju pražimo drobno sesekljano čebulo, ki smo ji dodali ščepec timijana ter zmlete kumin, koriandrovo seme in črno kumino (količine določimo po okusu). Ko čebula ovene, dodamo korenček, narezan na drobne kockice, drobno sesekljan česen in mleto meso. Solimo in popramo, premešamo in pražimo, dokler meso ni gotovo. Odstavimo in nekoliko ohladimo.

Riž skuhamo v vodi al dente, odcedimo in ohladimo. V skledi pomešamo mešanico praženega mesa, riž in jajca. Dobro premešamo in če je potrebno, še solimo in popramo.

V ponvi segrejemo nekaj olja in na srednje močnem ognju spečemo 4 omlete. Omlete pečemo počasi na eni strani in ko se na spodnji strani ustvari skorjica, jih obrnemo in spečemo še na drugi strani. Prestavimo na servirni krožnik, posujemo s sesekljanim peteršiljevim listjem in ponudimo takoj.

Opombe

Črna kumina ali nigela (lat. Nigella sativa) je začimba, okusa podobnega origanu in črnemu popru. Ni povezana ne z navadno kumino (lat. Carum carvi), ne s kuminom (lat. Cuminum cyminum). Lahko jo nadomestimo z origanom, vendar ima origano izrazitejši okus.

Mnenja o receptu

Hmmm ... Sliši se prav dobro / *katy*

Evo, sem že kupila črno kumino in bo zadeva še ta teden na meniju. / Loni

Loni, kje si pa kupila črno kumino? / Blanchy

Blanchy, črno kumino prodajajo v trgovini v pokritem delu tržnice v BTCju. / sarabande