mnenj na posebni strani

Testeninska solata

osvežilna solata za vroče dni

Sestavine

3 pesti testenin (meni so najboljši polno zrnati fusilli - Barilla)

2 paradižnika

1 zelena paprika

1 rumena paprika

5 žlic koruze

15 izkoščičenih oliv

1 konzerva tune ali kos pečenega piščanca (prsa)

8 dag sira (edamec)

pol majhne čebule

Preliv:

1,5 dl lahkega tekočega jogurta

2 žlički majoneze

limonin sok po potrebi

sol

poper

Postopek

Testenine skuhamo al dente v veliki količini slane vode. Kuhane testenine odcedimo, jih pretresemo v posodo, v kateri bomo delali solato ter jih pokapljamo z malo olja, da preprečimo sprijemanje.

Zelenjavo in sir narežemo na majhne kockice ter jih stresemo na testenine. Če nimamo izkoščičenih oliv, na koncu naložimo cele olive po solati. Prav tako po testeninah stresemo tuno iz konzerve, lahko dodamo tudi olje ali piščančje meso.

Za preliv zmešamo tekoči jogurt z dvema žlicama majoneze. Nato posolimo in popopramo. Po potrebi dodamo še limonin sok. Preliv polijemo preko testenin in zelenjave in narahlo premešamo. Solato postavimo za kako uro v hladilnik. Postrežemo primerno ohlajeno kot solato ali samostojno jed.

Mnenja o receptu

Jaz takšni solati rečem kar - pospravi hladilnik. Res je mnjammm. / Moycaa

Moja mama je vedno v preliv dajala enako majoneze in jogurta, včasih namesto polovice majoneze kislo smetano, namesto limoninega soka pa kar kis v katerem so bile kisle kumarice, ki so bile tudi obvezno zraven. Ampak mi je bilo ponavadi preveč majonezasto, bom pa poskusila takole, pa bo najbrž kaj bolje. / spoon

zelo dobro in osvežilno - za vroče poletne dni / tina11

Sem že večkrat naredila testeninsko solato in je res odlična. Majoneze pa ne dam, se mi zdi jogurt dovolj. Kadar imam kislo smetano, je dodam kakšno žlico in prav tako dodam nekaj žlic tekočine od kislih kumar, ker nam je všeč kisel okus. Tudi gorčica fino paše v solato :) / alexa*