mnenj na posebni strani

Santa Monica Muffins

mafini z nutelo in višnjami

Sestavine

34 dag moke

1 pecilni prašek

11 dag sladkorja

1 kisla smetana (200 g)

2 jajci

2 vanilijeva sladkorja

1,3 dl mleka

1 dl rastlinskega olja

Nadev:

nutela

višnjev kompot

Postopek

Iz sestavin za testo pripravimo maso za mafine. V pekač (imam ga za 12 mafinov) naložimo papirnate posodice in v vsako naložimo veliko jedilno žlico testa. Na testo položimo odcejene višnje iz kompota (dobro odcedimo). Na vrh položimo še toliko testa, da prekrije višnje. Pečemo v pečici cca. 30 minut na 180 stopinjah.

Enako pripravimo testo in za nadev uporabimo Nutelo. V primeru, da mafinov ne porabimo (ponudimo takoj) vam priporočam, da jih po peki, ko so še topli, po vrhu premažete z želatinskim premazom (podobno kot preliv za torte). Tako se ne bodo sušili in so dobri, mehki in sočni tudi čez 3 - 4 dni.

Opombe

Če pripravljate samo višnjeve mafine in želite, da so bolj sočni in osvežilni, lahko v testo primešate nastrgano lupinico limete, limone ali pomaranče ter namesto kisle smetane uporabite kefir.

LP in dober tek!

Mnenja o receptu

Kaj pa če bi v testo dodal 2 - 3 žlice nutele in višnje? Bi potem moral dodati nekoliko manj moke; mogoče 30 dag. Ali razmišljam pravilno? / Kolaček*

Jaz sem mislila, da jih boš pripravila z nutelo in višnjo. Domnevam, da bi bilo zelo v redu, ker ta dva okusa, gresta zelo skupaj. N.pr. najper nutelo v jamico in gor višnjo. Mogoče celo jaz poizkusim, sicer pa mi je testo všeč. / vednonjami