mnenj na posebni strani

Rožice

sladki piškoti s presenečenjem

Sestavine

25 dag mrzle svinjske masti

2 rumenjaka

limonina lupinica

3 kavne skodelice toplega mleka

pol kocke kvasa

1 žlica sladkorja

moka po potrebi

Nadev:

2 beljaka

20 dag sladkorja

40 dag orehov

Postopek

Svinjsko mast zmešamo, da nastane gosta krema, nato dodamo 2 rumenjaka, naribano limonino lupinico in zmešamo. Posebej segrejemo mleko in vanj zdrobimo kvas, da malo vzhaja in dodamo vmes 1 žlico sladkorja. Ko kvasec naraste, ga damo v mast in malo zmešamo ter dodajamo moko po potrebi. Ko vidimo, da lahko z roko oblikujemo testo (ne sme biti pretrdo), ga trgamo z roko in oblikujemo v gnezdeca, da jih lahko napolnimo z nadevom.

Nadev: 2 beljaka stepemo v sneg, dodamo sladkor in mlete orehe in s tem nadevom z majhno žličko nadevamo gnezdeca. Testo povlečemo navzgor kot vrtnico. Narejene nato polagamo na pekač in pečemo prb. (odvisno od velikosti) 20 minut.

Mnenja o receptu

Je mogoče katera naredila rožice po tem receptu? Sestavine se mi zdijo v redu, nekaj drugačnega, ne vem pa kako bi to oblikovala. Moja domišljija si ne zna predstavljati kako gnezdeca povlečemo navzgor, da nastane rožica. Pomagajte mi! Vem, da je pecivo z mastjo verjetno še bolj kalorično kot z drugimi maščobami, je pa tudi nadvse dobro. V ustih se kar stopi in tak greh se enkrat letno z lahkoto odpusti, kajne? / daga