mnenj na posebni strani

Bučna juha

Sestavine

30 dag olupljenih in nastrganih mladih bučk

1 žlica drobno sesekljane čebule

1 žlica kuhanega masla

1 žlica moke

4 dl paradižnikovega soka

5 dl vode ali juhe iz kocke

1 žlička drobno sesekljanega koprca

sol in poper po okusu

kisla smetana po okusu

Postopek

Čebulo rahlo prepražimo na stopljenem maslu in ji primešamo moko in nastrgane bučke. Ko jih nekoliko podušimo, dodamo koprc, zalijemo z vodo in kuhamo tako dolgo, da se bučke skuhajo. Nato vse skupaj stresemo v mešalnik in zmeljemo, da dobimo kašo, ki jo razredčimo s paradižnikovim sokom. Solimo in popramo. Nato jed postavimo v hladilnik, da se ohladi. Preden postrežemo, damo vsakemu gostu na krožnik malo smetane.

V mikrovalovni pečici kuhamo juho tako, da najprej pri visoki temperaturi eno minuto dušimo čebulo na maslu, jo premešamo in dušimo še eno minuto, nato pa vmešamo bučke, posodo pokrijemo in kuhamo pri visoki temperaturi še 8 minut. Nato juho premešamo in ji dodamo koprc. Zgostimo jo tako, da vmešamo vanjo žlico pire krompirja v prahu. Vse drugo delamo tako kot pri klasičnem kuhanju.

Mnenja o receptu

Ga. Marinka, take juhice delate, da ni dovolj pohvalnih besed. Enostavno, beseda, ki bi si jo ta juhica zaslužila, ozrioma vi, ni v slovarju! Prava majstrica ste, hvala vam, za čudovite recepte! lp! / anamarija1

res dobra juha :) / nastie