Sladke prestice

simpatični prigrizki

Sladke prestice
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

1 kocka kvasa Fala

1 dl mleka

65 dag moke

20 dag kisle smetane

10 dag masla

10 dag sladkorja

4 rumenjaki

1,5 male žličke soli

jajce za premaz

kristalni sladkor

Postopek

Kvas Fala stopimo v 1 dl mleka. Moko presejemo, dodamo sol, sladkor, jajca, kislo smetano in v mleku raztopljen kvas ter zamesimo gladko testo, ki ni preveč gosto. Med mešanjem dodajamo na lističe narezano maslo. Ko je testo res dobro premešano in sestavine dobro povezane, posodo prestavimo na toplo, jo pokrijemo s folijo in pustimo, da vzhaja približno eno uro.

Vzhajano testo stresemo na pomokano krpo, malo pregnetemo, testo oblikujemo v valj in ga razrežemo na male rezine ter pustimo kakšno minuto, da se spočije. Vsak košček testa med dlanmi oblikujemo v svaljek, ga damo počivat za nekaj minut in nato še enkrat med dlanmi svaljek podaljšamo na želeno dolžino, ga prepletemo v obliko prestice ter položimo na pekač. Oblikovane prestice premažemo s stepenim jajcem in jih damo ponovno vzhajati. Po približno petnajstih minutah pekač prestavimo v predhodno ogreto pečico in pečemo petnajst minut pri 200 stopinjah. Prestice vzamemo iz pečice tik preden so pečene, jih še enkrat premažemo s stepenim jajcem in potresemo s kristalnim sladkorjem ter do konca zapečemo.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.