piknik,rojstni dan otroka,valentinovo,pečenje,jesen,poletje,pomlad,zima,sladice,prigrizki

Rogljički s skuto

prigrizek ali sladica

Rogljički s skuto
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Testo:

1 kocka kvasa Fala

1,1 kg moke

2 dl mleka

2,5 dl jogurta

18 dag kisle smetane

8 dag masla

6 dag sladkorja

3 jajca

3 male žličke soli

Nadev:

25 dag skute

1 beljak

4 dag sladkorja

Postopek

1. Kvas Fala raztopimo v polovici toplega mleka. V posodo odmerimo vse ostale sestavine brez olja, dodamo raztopljeni kvas in zamesimo kvašeno testo. Na začetku mešamo počasi, nato deset minut na najvišji hitrosti. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Ko je testo gladko, ga pokrijemo in pustimo vzhajati.

2. Med vzhajanjem pripravimo nadev. Beljak stepemo v trd sneg ob postopnem dodajanju sladkorja. Sneg enakomerno vmešamo v skuto.

3. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na šest delov in pustimo nekaj minut počivati. Nato vsak kos testa razvaljamo na krog, tega razrežemo na osem enakih delov (trikotnikov). Na zunanjo stran vsakega trikotnika položimo žličko nadeva in zato trikotnik zvijemo v rogljiček v smeri od zunanje strani z nadevom proti notranjosti – konici trikotnika. Oblikovani zvitek dokončno oblikujemo v rogljiček in ga položimo na pekač. Nadaljujemo z zvijanjem ostalih trikotnikov v rogljičke in nato še z oblikovanjem vseh ostalih kosov testa.

4. Rogljičke pustimo vzhajati na toplem. Nato jih premažemo s stepenim jajcem in prestavimo v vročo pečico. Rogljičke pečemo 20 minut na 175 stopinjah, da se lepo obarvajo.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

dejangreifoner  

kuha že od: 11.9.2013

Št. objav: 3

Objavljeno 3.2.2018 ob 19:31

odlični

dy  

kuha že od: 23.1.2007

Št. objav: 5

Objavljeno 3.3.2018 ob 15:21

Zelo vesel

Odlični rogljčki! Namesto skutinega nadeva sem jih nekaj napolnila s šunko in sirom, nekaj z nutelo, nekaj z mešanico masla, drobnjaka, česna in soli, nekaj pa sem jih namazala samo z maslom in ravno tako pride odlično!

milja44  

kuha že od: 2.1.2014

Št. objav: 152

Objavljeno 10.3.2018 ob 16:55

Jaz sem jih včeraj pripravila in sem zelo zadovoljna.Do sedaj izmed vseh, ki sem jih pripravljala, da ta recept najokusnejše testo. Polnila sem jih s skuto. Čista petica!

V kolikor bi jih pa polnila s šunko in sirom pa v osnovo ne pride sladkor!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.