pečenje,sladice

Poljubčki z jagodami

lepo in dobro pecivo za na vsako mizo

Poljubčki z jagodami
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Testo:

1 kocka kvasa Fala

3 dl mleka

75 dag moke

5 dag sladkorja

4 jajca

5 žlic olja

3 žlice ruma

2 mali žlički soli

Nadev:

1 kg jagod

15 dag marmelade

1 jajce za premaz

Postopek

1. Kvas Fala raztopimo v toplem mleku. V posodo odmerimo sol, moko, jajca, rum in prilijemo raztopljeni kvas. Premešamo in med mešanjem postopno dodajamo olje. Na koncu mešamo nekaj minut na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo. Ko postane testo gladko, ga pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

2. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Nato ga razrežemo na manjše koščke in vsakega med dlanmi oblikujemo v kroglico. Kroglice zložimo na pekač in jih pustimo vzhajati. Ko so kroglice skoraj do konca vzhajale, v vsako pritisnemo na sredini s prstom ali drugim okroglim predmetom, da naredimo prostor za nadev. V vsako luknjico damo pol žličke marmelade in jo prekrijemo z jagodo.

3. Poljubčke premažemo s stepenim jajcem, jih pustimo še nekaj minut vzhajati, nato jih prestavimo v vročo pečico. Pečemo jih približno 25 minut pri 175 stopinjah, da se lepo obarvajo.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.