Pohorske rezine po moje

rezine z vanilijevo kremo in smetano

    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Testo:

500 g listnatega testa

3 jajc

6 žlic sladkorja

1 žlica kakava

100 g jedilne čokolade

0,5 dl mleka

3 žlice vode

Vanilijeva krema:

6 jajc

380 g sladkorja

1,3 l mleka

1 vanilijev sladkor

2 žlički bourbon vanilije

120 g ostre moke

20 g Gustina

1 žlica ruma

1/2 l sladke smetane

100 g čokolade za preliv

3 žlice olja

Postopek

Oba kosa listnatega testa razvaljamo v velikosti večjega pekača, prebodemo površino z vilicami ter pečemo pri 200 stopinjah cca. 15 minut, da postane zlato rjavo.

Pripravimo vanilijevo kremo tako, da naredimo sneg iz 3 beljakov, katerim primešamo 180 g sladkorja. Posebej zmešamo rumenjake z 200 g sladkorja, vanilijevim sladkorjem in bourbon vanilijo. Tej mešanici dodamo še moko in Gustin ter 2 dl mleka. Preostanek mleka segrejemo do vretja in dodamo rumenjakovo zmes. Kuhamo kakih 5 minut na nizki temperaturi in ves čas mešamo, da se ne prismodi. Nato z metlico primešamo sneg ter pustimo, da vre še 2 minuti. Na koncu vmešamo rum po želji.

V pekač za kremne rezine damo eno pečeno ploščo listnatega testa in jo prelijemo z vročo vanilijevo kremo.

Nato pripravimo čokoladni biskvit. V vodni kopeli stopimo 100 g čokolade v 0,5 dl mleka ter na koncu dodamo kakav. Naredimo sneg iz 3 beljakov, 3 žlic sladkorja in vode. Stepemo 3 rumenjake s 3 žlicami sladkorja ter dodamo malce ohlajeno čokoladno mešanico. Primešamo sneg ter damo v pekač, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo pri 200 stopinjah cca. 15 minut.Tako pripravljen ohlajen biskvit položimo na vanilijevo kremo. Po želji ga lahko malce navlažimo z mlekom.

Stepemo sladko smetano in jo namažemo po površini čokoladnega biskvita. Na stepeno smetano položimo drugo pečeno ploščo listnatega testa. Testo lahko prej narežemo na pravokotnike, da bomo kasneje lažje razrezali pecivo.

Vse skupaj prelijemo s stopljeno čokolado, ki smo ji dodali olje. Pecivo postavimo na hladno, da se sestavine malo prepojijo. Najboljše čez noč.


Opombe

Ker nisem nikjer našla recepta za Pohorske rezine, sem skombinirala nekaj receptov in lastne izkušnje pri peki ter ustvarila to pecivo.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.