božič,novo leto,valentinovo,kuhanje,jesen,poletje,pomlad,zima,sladice,slovesnost

Malinčki ....

te slastne čokoladno - sadne zalogajčke posvečam naši Smarty1

Vrtejbenka  Izvor: Vrtojba
Malinčki ....
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 24 čokolatinov

30 dag belih čokoladnih kock Master Martini

lističi bazilike

25 dag malin

1/2 čajne žličke agar agar

nepražene zelene pistacije

Postopek

1. Najprej stopimo čokoladne kockice tako, da v manjšo posodo damo čokolado in to potem v malo večjo, v kateri je spodaj voda. Vse skupaj postavimo na kurišče, da voda zavre in med stalnim mešanjem stopimo čokolado na 40 stopinj. Ko je stopljena, odstranimo posodo in jo malo ohladimo... nekje okrog 24 stopinj. Tako ohlajeno spet damo lonec v večjo posodo z vodo in jo segrejemo za nekaj stopinj, od 27 do 28.Sedaj je čokolada pripravljena za obliv.

2. S čopičem malo premažemo modelčke, kalupe ter položimo listič bazilike. Sama uporabljam silikonski pekač s 24 polkroglami. Nato v vsak modelček nalijemo malo čokolade in pekač lepo počasi obračamo, da se čokolada lepo prime okrog in okrog. Odvečno čokolado zlijemo nazaj v posodo, ter s špatulo ali dolgim nožem potegnemo čez pekač, da odstranimo odvečno čokolado.

3. Med tem, ko se čokolada trdi, naredimo nadev. Maline spasiramo, razdelimo na pol in v eno polovico vmešamo agar agar. Posodo damo na kurišče in ob stalnem mešanju zavremo - vre naj počasi kakšno minutko. Vroči malinovi zmesi primešamo ostale maline. Maso damo v malo dresirno vrečko in napolnimo modelčke. Če se da, kakšen milimeter manj kot do vrha. Ko se malinov pire začne gostiti, ga prekrijemo s čokolado.

4. Ohlajene in trde čokolatine lepo vzamemo iz modelčkov. Preostalo čokolado segrejemo in s čopičem malo premažemo spodnji rob ter jih povaljamo v zmletih pistacijah.


Opombe

Recept mogoče deluje malo težek, toda ob uporabi gospodinjskega termometra nam gre prav lahko. Malin nisem namensko nič sladkala, ker je sama čokolada dovolj sladka, listi od bazilike so od grške bazilike, ki ima manjše liste. Okusi čokolade, malin in bazilike pa se odlično ujemajo...

Smarty1 , ta recept posvečam tebi, za tvoj rojstni dan, da bi nas še dolgo razveseljevala z recepti, slikami...Vse najboljše.. :))

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

nodika  

kuha že od: 19.2.2010

Št. objav: 190

Objavljeno 7.10.2016 ob 18:42

Tole pa tako slastno zgleda,da bo treba v akcijo,mmmmmmmmmm.

Vrtejbenka  

kuha že od: 15.2.2011

Št. objav: 4004

Objavljeno 7.10.2016 ob 20:22

Branka, to čokolado v malih koščkih/kapljicah sem kupila v Peki.si..ima jo tudi Dekoracija sladic.Delala sem tudi z navadno belo čokolado/Špar znamka/ in je bilo tudi v redu..lepše se pa dela s to,stopljena tekstura je bolj svilnata, lažje se preliva po modelčku s to in čokolatini so trdi.Sem probala z Manner, toda mi ni uspelo.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.