piknik,pečenje,jesen,poletje,pomlad,zima,vegetarijanstvo,sladice

Jogurtovi žepki

goranka  Izvor: Moja tašča
Jogurtovi žepki

Sestavine

75 dag margarine

2 navadna jogurta

1 kg moke

1 l mešane marmelade (najboljša je mešana od Belsada, domača ali marelična tečeta iz žepkov), lahko uporabimo tudi orehov ali skutni nadev.

Postopek

Iz hladne margarine, jogurta in moke zgnetemo testo in ga damo počivat. Ohlajeno in spočito testo razvaljamo na tanko. S srednje velikim kozarcem izrežemo kroge, na sredino vsakega damo z žličko malo nadeva (pomagamo si z drugo žličko). Krogec prepognemo čez nadev in robove žepka stisnemo z vilico, da dobimo rebrast rob. Žepke zlato rumeno spečemo in pečene povaljamo v mletem sladkorju.


Opombe

Orehov nadev pripravimo kakor za potico. Zmlete orehe poparimo z vročim mlekom, sladkamo po okusu, dodamo malo ruma. Skutni nadev - 20 dag pasirane skute, 1 jajce, 20 dag mletega sladkorja, 1/2 vanilijevega pudinga.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Snežna  

kuha že od: 10.8.2005

Št. objav: 104

Objavljeno 7.6.2014 ob 11:33

Tole so piškoti moje mladosti :)

Za nadev sem uporabila gosto domačo slivovo marmelado, stisnila pa sem jih z plastičnimi modelčki za žlikrofe. Recept je enostaven, a zelo dober. Sama sem ga še malce priredila - delala z polovico ostre moke, dodala malce pecilnega, maslo namesto margarine, nekaj vanili burbon sladkorja, ščepec soli, žlico sladkorja v prahu ter navaden jogurt. Na 50 dag moke sem dala 25 dag masla.

Žepkov je nastalo za cel pladenj. Odlični so, slikica v galeriji.

Mislim, da kakorkoli že "namešamo" sestavine, tile piškotki gotovo uspejo :) Le pecilnega ne sme biti preveč, saj potem preveč narastejo in marmelada rada uide ven.

Pozdravček!

slivovi cmoki  

kuha že od: 7.8.2012

Št. objav: 444

Objavljeno 11.6.2014 ob 19:35

Vesel

Snežana, odlični so videti in uaaaa super velik (to je pa več kot samo eden pladenj) :)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.