valentinovo,pečenje,jesen,pomlad,zima,sladice,kruh,slovesnost

Cimetov Ferdinandov srček

masleni srček za valentinovo ali kakšno drugo priložnost

Cimetov Ferdinandov srček
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 2 uri 2 uri
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Testo:

1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala

30 g kislega testa Fala

350 g mleka

750 g moke

50 g sladkorja

140 g masla

4 dag sladkorja

3 jajca

2 mali žlički soli

Nadev:

120 g masla

120 g sladkorja

cimet

klinčki

2 dl mleka, 3 žlice sladkorja za preliv

jajce za premaz

Postopek

V mleku raztopimo kvas Fala, v posodo odmerimo vse ostale sestavine brez masla ter prilijemo raztopljeni kvas. Zamešamo testo in med počasnim mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Pripravljeno testo pokrijemo in pustimo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, pustimo nekaj minut počivati. Ta čas zmešamo zmehčano maslo s sladkorjem in ga bogato začinimo s cimetom, če želimo, dodamo tudi klinčke.

Spočito testo razvaljamo na pravokotnik in ga premažemo s cimetovim maslom. Tesno ga zvijemo skupaj in nato razrežemo na približno 5 cm široke rezine. Zložimo jih v izdatno pomaščen model v obliki srca – med rezinami pustimo malo prostora, ker bodo vzhajale in zapolnile cel model.

Količina zadošča za dva modela.

Vzhajane Ferdinandove kolačke v obliki srca prestavimo v vročo pečico in pečemo dobrih štirideset minut pri 180 stopinjah, da se lepo obarvajo. Tik pred koncem peke vzamemo model iz pečice in rezine prelijemo z vrelim, sladkanim mlekom. Pecivo damo nazaj v pečico za dobrih pet minut, da se mleko vpije v testo. Po potrebi ga prekrijemo z alu folijo, da bi se ne zapeklo preveč.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.