Česnovi polžki

Česnovi polžki
    sladice: slano pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  4,9
  • Zanimivosti

Sestavine

Testo:

75 dag moke

1 dl olja

1 žlica soli

4 dl mlačnega mleka

Nadev:

1 margarina

1 žlica soli

4 rumenjaki

6 strokov česna

Postopek

V večjo posodo presejemo moko. Vanjo naredimo jamico, v katero zlijemo kvasec, ki ga naredimo iz 4 dag kvasa, 1 žličke sladkorja, 1 žlice moke in malo toplega mleka. Okoli jamice potresemo sol. Dodamo še olje in preostalo mleko. Vse skupaj zamesimo v testo. Iz testa naredimo tri podolgovate hlebčke, ki jih pustimo vzhajati približno pol ure.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Penasto zmešamo mehko margarino, dodamo sol, rumenjake in stisnjen česen. Vse sestavine zmešamo tako, da se nadev lepo maže!

Posamezen hlebček testa razvaljamo v pravokotno obliko (cca. 60 x 25 cm), ga namažemo s tretjino nadeva ter zvijemo v "klobaso". Le - to narežemo na 2,5 cm/ske kolobarčke. Narezane kolobarje polagamo v dobro namaščen pekač (z namazano stranjo navzdol oziroma navzgor). Enako ponovimo za ostala dva hlebčka testa. Polžke polagamo približno pol centimetra eden od drugega in jih pride za cel pekač od pečice. Po vrhu jih pomažemo z beljakom in potresemo s sezamom. Pečemo na 180 stopinj, do zlato -rumene barve.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Vrtejbenka  

kuha že od: 15.2.2011

Št. objav: 4004

Objavljeno 29.3.2015 ob 16:26

V tem času pač česen izgublja svojo moč, okus in uporabimo kakšen strok več...strok prerežemo na pol, odstranimo kalček, ker kalček greni.

nenci  

kuha že od: 10.8.2005

Št. objav: 2696

Objavljeno 18.9.2019 ob 21:42

Vesel

Polžki so več kot odlični. V receptu je za moj okus preveč soli (namesto žlice dam v testo žličko, enako v nadev). Za naden imam 250 g masla za 3 krat in ga je zvrhano dovolj. Sicer pa okus teh polžkov fenomenalen.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.