Bananin marmorni kolač

TIUBA  
Bananin marmorni kolač

Sestavine

Količina: za 12 malo večjih kosov

30 dag masla

20 dag sladkorja v prahu

1 kg zrelih banan

20 dag pšeničnega zdroba

25 dag moke

1 pecilni prašek

4 jajca

3 dag kakava

Za preliv:

3 žlice limoninega soka

3 žlice olja

cimet

1o dag sladkorja v prahu

Postopek

Zmehčano maslo penasto zmešamo s sladkorjem. 1/4 banan zmečkamo in jih z zdrobom vmešamo v maslo. Jajca in moko s pecilnim praškom izmenično dodajamo v masleno zmes. Testo razdelimo na 2 dela. V eno polovico vmešamo kakav.

Kupčke svetlega testa z žlico porazdelimo po pekaču. Med njih nadevamo kupčke temnega testa in z vilico malo pogladimo. Ostale banane olupimo, narežemo na koleščka in jih poševno vtikamo v testo. Pečemo 25 minut pri 180°.

Za preliv močno segrejemo limonin sok, cimet, olje, odstavimo in vmešamo sladkor. Še topel kolač premažemo s tem prelivom. Ohlajenega narežemo na rombe.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

janja512  

kuha že od: 9.2.2003

Št. objav: 282

Objavljeno 13.10.2012 ob 16:46

Danes sem spekla to pecivo... meni osebno ni prav dobro.. tisti poseben vonj po bananah... Surove so mi všeč, v pecivo jih pa ne bom več dajala... In zdrob... kot da bi jedla mivko... po mojem je res odvisno od človeka do človeka, kako mu pašejo pečene banane, meni očitno ne.. (povrh vsega se mi še iz silikonskega modla ni lepo stresel- moja napaka ker sem ga uporabila prvič in ga nisem namastila). danes očitno ni pravi dan ;)

Polonca_25  

kuha že od: 19.5.2012

Št. objav: 6

Objavljeno 3.1.2017 ob 11:46

Glede na to,da je mnogo dobrih komentarjev, je z receptom najbrž vse vredu, ampak ne vem kje sem ga jaz zaštrikala?! Peči sem ga morala kar dobro uro, ko pa sem ga vzela (prevrnila) iz pekača za kolače na krožnik, mi je dobesedno razpadel na najmanj 15 kosov. Sicer je bil pečen in zelo okusen, ampak ne v enem kosu... Mi lahko da kdo kak nasvet kaj sem naredila narobe?

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.