Anine rezine

zelo enostavno in božansko pecivo, ki po okusu prekaša marsikatero torto, priprava brez peke

anneycyrus  Izvor: Slovenija
Anine rezine
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Biskvit:

1 paket Savoiardi piškotov (baby)

mleko ali voda za vlaženje

Krema:

2 veliki jabolki

200 ml smetane za stepanje (mlečna)

mleko

voda

3-4 jedilne žlice sladkorja oz. sladilo po želji

1-2 lista želatine (PO ŽELJI)

2 paketa vanilijevega pudinga v prahu

Dekoracija:

200 - 300 ml smetane za stepanje

kakav v prahu (po želji)

Postopek

Biskvit:

v manjši pekač tesno enega ob drugega v vrsto položimo piškote, ki nam bodo služili kot biskvitna plast. Nato jih navlažimo z mlekom.

Krema:

želatino namočimo v mrzli vodi. Jabolki olupimo in narežemo na krhlje ter v mešalniku z nekaj vode zmeljemo do goste pulpe brez koščkov jabolk. Pulpo prelijemo v večjo merilno posodo ter ji dolijemo smetano ter toliko mleka, da je skupna količina mase okoli 800 ml. Zasnovo za kremo nato prelijemo v kozico ter zavremo na ognju ter sladkamo. V drugi posodi v 200 ml mrzle vode ali mleka raztopimo praška za puding. Kozico odstavimo z ognja ter vmešamo želatino po navodilih na embalaži. Na koncu prilijemo še puding, kozico pa pristavimo nazaj na ogenj ter zakuhamo kremo na tak način, kot da bi kuhali puding. V primeru, da je krema pregosta, dolijemo še malo mleka.

Priprava sladice:

polovico kreme polijemo po piškotih, nato pa nanjo naložimo še eno plast piškotov, ki jih ni potrebno navlažiti, ter po njih polijemo še preostalo kremo.

Pecivo nato ohladimo v hladilniku. Ko je ohlajeno, ga premažemo še s plastjo stepene smetane, v primeru da uporabimo mlečno, priporočam dodajanje kremfixa, pri uporabi rastlinske pa ta ne bo potreben. Po želji lahko po smetani posipamo še kakav v prahu. Pred serviranjem pecivo hranimo še kakšno uro v hladilniku.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Riddle  

kuha že od: 15.1.2009

Št. objav: 418

Objavljeno 15.4.2015 ob 7:47

Se opravičujem, če sem izpadla pikolovska. To ni bil moj namen, vprašanje je bilo čisto, da se informiram, ker mi gre želatina "v nos", recept mi je pa simpatičen in bi sladico z veseljem naredila. Kompliciram, saj vem :/

Vesnuska  

kuha že od: 1.1.2011

Št. objav: 944

Objavljeno 15.4.2015 ob 9:02

Eno je vmešati želatino v skuhano vročo maso, drugo pa kuhati maso v kateri je želatina. Moj komentar je bil čisto dobronameren, ker je želatina občutljiva reč in se moramo držati določenih pravil pri pripravi.

teta torta  

kuha že od: 6.9.2005

Št. objav: 1268

Objavljeno 15.4.2015 ob 13:32

Navodila o želatini tudi jaz poznam, samo nisem prepričana, da pri govoru o občutljivosti želatine ne gre za "vražo". Sama namreč namočeno vedno (razen če jo vmešam v vročo maso) stalim v mikrovalovki in skozi okence gledam, da se začnejo delati mehurčki, včasih pa tudi prav pošteno zavre do vrha steklenega vrča, v katerem jo talim. In vedno deluje!

Res pomembno pri želatini, ki jo dodamo mrzli masi, je, da najprej nekaj žlic mase damo v želatino in dobro premešamo, nato pa mešanico vmešamo v preostalo maso. Če raztopljeno želatino neposredno vlijemo v mrzlo maso, se namreč lahko zgodi (posebno če je masa zelo mrzla, npr. skuta, jogurt ali smetana neposredno iz hladilnika, pa še z dodanimi zamrznjenimi malinami), da se želatina takoj strdi v obliki vlaken ali kroglic in tudi ne trdi mase. Vem, o čem govorim!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.