Ameriške palačinke(mini pancakes)

ameriška različica palačink, saj so debelejše in veliko bolj okusne - le kdo še ni slišal za pancakes? Američani so nori nanje, mi tudi!!

suzy86  Izvor: ZDA
Ameriške palačinke(mini pancakes)
    sladice: palačinke
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 3-4 osebe

50 g masla

80 g sladkorja

1 strok vanilije

6 jajc

60 g sladkorja v prahu

200 ml pinjenca

1 žlička sode bikarbone

300 g moke

2 žlički pecilnega praška

400 g svežih borovnic ali kakšno drugo, vam ljubo sadje

6 žlic javorjevega sirupa ali medu

Postopek

Raztopimo maslo in pustimo, da se ohladi. Strok vanilije razrežemo po dolgem in z nožem postrgamo sredico iz stroka. Pri dveh jajcih ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake damo v posodo k ostalim štirim, beljake pa uporabimo le štiri. Dodamo sladkor v prahu, vanilijevo sredico, pinjenec, sodo bikarbono, raztopljeno maslo, moko in pecilni prašek ter vse dobro zmešamo v gladko maso. V mlačno ponev damo po eno veliko žličko mase in jo na majhnem ognju počasi pečemo 12 minut, nato palačinko obrnemo in jo pečemo še 5 minut. V eno ponev pride povprečno 5-6 palačink. Očistimo borovnice in palačinke namažemo z javorjevim sirupom ter jih zlagamo eno na drugo, kot je prikazano na sliki. Med vsako palačinko damo malo sirupa. Po želji potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo še toplo z borovnicami, lahko celimi ali pa jih z žličko medu malo dušimo, da dobimo borovničev džem. Namesto borovnic lahko uporabim katerokoli drugo, vam ljubo sadje in namesto sirupa lahko uporabimo nutello, linolado, med, marmelado,..tisto, kar imamo najraje.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

andreja č.  

kuha že od: 3.4.2006

Št. objav: 587

Objavljeno 13.3.2011 ob 8:41

12 minut na eni strani???? Saj bi bila cel dan za štedilnikom, da bi vse spekla.

borka7  

kuha že od: 23.2.2009

Št. objav: 268

Objavljeno 14.3.2011 ob 9:30

Ne bi bila rada tečna, ampak po moje je pri naštevanju setavin prišlo do napake, saj ni nikjer podatka o količini masla, sladkor je pa dvakrat.

Fotografija je pa super, vzbuja apetit!

JanisJoplin  

kuha že od: 20.1.2011

Št. objav: 1953

Objavljeno 14.3.2011 ob 12:32

Masla sploh ni med sestavinami...

suzy86  

kuha že od: 25.2.2011

Št. objav: 10

Objavljeno 28.3.2011 ob 1:19

Andreja č.povprečno naj bi bilo 12min na eni strani,ampak na zelo nizkem ognju.lahko spečeš tudi hitreje,daš na večji ogenj ali pa narediš tanjše palačinke.sicer pa na ponev ne pride le ena palačinka,ampak 5-6 ali več,odvisno od tega kakšne palačinke delaš in od velikosti ponve.to so mini pancakes.na drugi strani pa pečeš le 4-5min,tako da ni prav dolgotrajno.lahko pa uporabiš 2ponvi hkrati in bo šlo še hitreje.Borka7,sploh nisi tečna,prav je da vprašaš in sicer..sladkor je dvakrat zato ker gre za navadni kristalni sladkor in sladkor v prahu,na levem stolpcu med sestavinami pa ti piše količina.JanisJoplin,saj res..očitno sem spregledala,da nisem napisala še masla,bom dodala.sicer pa v maso niti ni nujno da se doda maslo,lahko je namreč tudi voda,mleko,mineralna voda,margarina,nekateri uporabijo celo navadni jogurt ali pa sploh nič.tako da je količinsko po želji,seveda pa ne gre pretiravati..povprečno nekje do 50g masla.če se boste lotili palačink,mi javite kako so vam uspele,lahko pa še zraven pripnete slikco....rada bi dodala še to..namesto stroka vanilije,lahko dodamo navaden vanili sladkor ali bolje zaradi arome,bourbon sladkor od vanilije,lahko pa namesto sladkorja,uporabimo ekstrakt,ki so nekoliko cenejša varianta-skratka po želji.tudi sodo bicarbono lahko nadomestimo s pecilnim praškom,ki pa je že v receptu,le dodamo še žličko zraven.mmm,kako že vse diši...pa dober tek!!!

mirca  

kuha že od: 11.1.2007

Št. objav: 43

Objavljeno 7.1.2012 ob 20:27

Zelo vesel

jaz sem danes za večerjo mojim pripravila tele palačinke in so jih vse pojedli.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.