Enostavno dobra omaka

piščanec, gobe in po želji katerakoli priloga

    omake: tople
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za dve osebi

1 piščančji file

1 konzerva šampinjonov ali pravih gob /zamrznjene, sveže

1 čebula

žlica olja

česen v prahu, za 1 žličko

poper, sol

malo moke za zgostitev cca 1 žlica

peteršilj v prahu 1 žlička

mini gobova juha (quick soup v vrečki)

Postopek

Na olju prepražimo narezano čebulo. Ko je malo popečena, dodamo na drobne kockice narezano meso (jaz dam piščanca ali purana, lahko pa poskusite tudi s pustim kosom svinjine). Čebulo že prej malo posolimo, sicer pa potem na meso damo česen v prahu, poper, sol, po želji lahko daste še čisto malo kajenskega popra.

Počakamo, da se meso zapeče, nato zalijemo z vodo 2dl in počasi dušimo 15 minut. Po tem času dvignemo pokrovko, zvišamo ogenj in pustimo, da vsa voda izpari. Nato dodamo gobe. Malo premešamo, čisto malo solimo, nato spet zalijemo z vodo cca 1dl in dodamo svojo malo skrivnost - mini juhico iz vrečke (to so tiste male, za eno skodelico juhe). Izboljša okus te omakice :)

Pustimo še nekje 15 minut, da se vse skupaj duši, nato zmešamo vodo z malo moke in zgostimo, pustimo še 5 minut. Zgostimo tako, da mešanico moke in vode počasi vlivamo v omako in pri tem mešamo z vilico, da ne nastanejo grudice v omaki. V tem času skuhamo njoke.

Postrežemo še vroče, čez vse skupaj potresemo še malo peteršilja v prahu.


Opombe

Namesto njokov lahko skuhate poljubne testenine ali naredite pire krompir. Med pripravo pokušajte omako, da bo čisto po vašem okusu.

Piščanec je resda pripravljen zelo hitro, ampak čas kuhanja da omaki pravi okus ;) delala sem vse skupaj bolj na brzino, pa se ni niti od daleč dalo primerjat z daljšo verzijo omake.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.