Testenine z morskimi sadeži

testenine s svežimi morskimi sadeži (za dve osebi)

    morska hrana: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 2 osebi

testenine (bavette ali tagliatele)

kozice

lignji (patagonica)

škampi (ni pogoj)

kozice

pedoči

češnjev paradižnik ali paradižnikova salsa

česen

peteršilj

poper

olivno olje

belo vino (najraje malvazija)

sveža bazilika

Postopek

Predpriprava: očistimo školjke, narežemo lignje, stremo česen, nasekljamo peteršilj, pristavimo lonec vode za testenine.

Priprava:

na vročem ognju ali steklokeramiki segrejemo večjo ponev, dodamo narezane lignje (brez olja) in pražimo, dokler ne spustijo vse vode. Dodamo malo olivnega olja, kozice in pražimo 2 minutki (na zmerni temperaturi). Dodamo strt česen, toliko, da zadiši, zalijemo z belim vinom, dodamo paradižnik ter malce podušimo. Nato z zajemalko odvzamemo malce vode iz lonca, kjer se kuhajo testenine, ter zalijemo. Dodamo škampe, pedoče, popopramo in dodamo svežo baziliko, torej na zmernem ognju še nekaj minut. Gostila kot so drobtine ali moka ne potrebujemo, saj smo zalili z vodo od testenin, v kateri je precej škroba (torej gostila). Ko so testenine al dente, jih na hitro šokiramo pod hladno vodo ter dodamo v ponev z morskimi sadeži. Vse skupaj mešamo še kakšno minuto oz. toliko časa, da se testenine ne povežejo z omako. Naribamo še malo grana padano (parmezan) in serviramo na krožnik. Pokapamo z olivnim oljem, dekoriramo s kako vejico peteršilja in jed je gotova. Soli ne dodajamo, saj školjke spustijo dovolj morja, pa tudi krop od testenine je dovolj slan.

Dober tek:)


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Vrtejbenka  

kuha že od: 15.2.2011

Št. objav: 4004

Objavljeno 26.5.2014 ob 19:07

No,končno eden ki napiše prav to..da se narezane lignje popeče prvo brez olja..in da v omako ,kjer so školjke ne dodaja soli,sploh če se še zaliva z vodo od testenin in doda parmezan.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.