Nadevana orada pečena v foliji

sočna orada, ki jo nadevamo in spečemo zavito v foliji

Nadevana orada pečena v foliji
    morska hrana: ribe
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 3 ure 3 ure
  •  3
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za eno osebo

1 orada ali kaka druga riba

10 dag šunke, ki jo ni potrebno kuhati (MIP, Kras...)

5 dag feta sira

5 dag edamca ali kakega drugega sira

5 črnih oliv

3 rezine prešane slanine

Marinada:

1 strok česna

3 vejice peteršilja

0,5 dl belega kisa

3 dl belega vina

olivno olje

limona

Postopek

Orado očistimo - porežemo ji plavuti, odstranimo luske in drobovje. Marinado zmešamo iz zgoraj naštetih sestavin. Orado damo v skledo z marinado. V marinadi jo pustimo 2 uri. V primeru, da marinada v skledi ne pokrije ribe, jo obrnemo. Po dveh urah ribo odcedimo (je ne obrišemo).

Trebušno votlino napolnimo z nadevom. Nadev je sestavljen iz na kocke narezane šunke in obeh sirov. Na koncu damo v trebušno votlino še črne olive in vejico peteršilja. Po potrebi trebuh zašijemo. Nato ribo povijemo s prešano slanino ter jo položimo na večji kos Alu folije, kamor smo prehodno dali malo dišavnic iz marinade ter malo tekočine. Po vrhu ribo pokapljamo z olivnim oljem in dodamo še malo dišavnic. Folijo nato dobro zapremo, da ne izteče sok. Pečemo jo v pečici na 200 stopinj dobre pol ure.


Opombe

Ponudimo jo z rezinami limone, peteršiljevo vejico in na maslu sotiranim krompirjem.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Issi  

kuha že od: 5.9.2007

Št. objav: 703

Objavljeno 1.8.2008 ob 13:59

Tele orade ŠE nisem sporaba (jo pa bom v kratkem), zato ne bom ocenjevala - se mi pa zdi, da bo zelo dobro.

Me pa res zanima, kako lahko nekdo nekaj popljuva in oceni z ena, če še sploh ni sprobal? Samo zaradi nekega svojega prepričanja, da ne rečem fiksne ideje? Naj potem sama ocenim z ena vse recepte, ki vsebujejo zeleno, samo zato ker sama ne prenesem vonja po zeleni? Res žalostno!

daga  

kuha že od: 18.5.2007

Št. objav: 1410

Objavljeno 1.8.2008 ob 15:45

Riba s panceto je super dobra. Jaz dam sesekljano panceto tudi v postrv, je odlična.

Pa še to: ste kdaj poskusile polnjene sardone, oziroma sardone z dušo?

Očiščenim ribam odstranimo hrbtno kost . Na vsako drugo položimo žličko nadeva, ki smo ga pripravili iz drobtin, sesekljane pancete, peteršilja, česna in ribanega parmezana, potem to pokrijemo z drugim sardonom. Vse skupaj povaljamo v moki in jajcu in ocvremo.

Res je kar pravi Issi, ne moremo ocenjevati nekaj, česar sploh poskusili nismo.

kitkat  

kuha že od: 21.1.2006

Št. objav: 31

Objavljeno 1.8.2008 ob 17:10

Jaz pa se strinjam s Kruhy. Ne bom nič kritizirala, ker nisem poskusila, in niti ne bom, ker se mi ta kombinacija upira. Upira se mojemu želodcu. Ko si skušam predstavljati okus, mi občutek pravi, da to ne gre skupaj. Moje prepričanje je, da delam stvari tako, kot je v navadi v mojem okolju. Tu imamo mediteransko prehrano in riba z mesom ali sirom ne gre skupaj, da o maslu ali celo masti ne govorim. Ko bom šla pa na Portugalsko ali v Ameriko, bom verjetno poskusila to kombinacijo, če je za njihove kraje res tako značilna. Kalamare ali sardele polnim s česnom, peteršiljem in sesekljanimi sardelami ali kalamari.

anamarija1  

kuha že od: 19.8.2005

Št. objav: 5381

Objavljeno 1.8.2008 ob 17:58

Strinjam se, da se napiše mnenje, če ti nekaj ni všeč ti ni všeč in konec, saj sem tudi sama napisala pod enim receptom, da mihrana na tak način pripravljena obrača želodec(še danes mi je žal), vendar nisem zato dala receptu negativno oceno, če meni ni nekaj dobro ne pomeni da to ni dobro, drugim je lahko odlično, okusi so pač različni smo že nešteto krat o tem govorili, tudi jaz bi nekaj dodala kar je sicer že Issi napisala, jaz ne prenesem alkohola, na Kulinariki je več kot 3/4 sladic narejenih z alkoholom, torej po vaši logiki bi jaz morala oceniti tak recept z 1? Ma dajte ne.

Jah, vročina škodi pa še počitnice so....

anamarija1  

kuha že od: 19.8.2005

Št. objav: 5381

Objavljeno 1.8.2008 ob 20:20

Poskusila sem recept na hitro sicer že s skuhano skušo, dala sem rezino pariške pa rezino jošta in vse skupaj segrela v mikrovalovn.Vam povem da je odlično, in se moji strinjajo recept je za 5. Prav v kratkem bomo naredili po receptu.

P.s. Nisem ljubiteljica rib, sem že povedala, vendar s tako kombinacijo se ribe skoraj ne čuti, res super, hvala za ta recept.

Lep večer!

kitkat  

kuha že od: 21.1.2006

Št. objav: 31

Objavljeno 1.8.2008 ob 21:13

Zelo vesel

Saj ravno v tem je point, zakaj potem sploh jesti ribo, če se je skoraj ne čuti? Mi jemo ribo, da uživamo v okusu - po ribi.

Issi  

kuha že od: 5.9.2007

Št. objav: 703

Objavljeno 1.8.2008 ob 23:49

Veš kitkat. nekateri pa mogoče ne uživajo v okusu ribe, pa jo vseeno želijo jesti, ker je zdrava. Zakaj pa potem jemo karkoli, čemur dodajamo dodatne sestavine in začimbe, saj s tem zakrivamo okus po določeni sestavini? Zakaj ješ solato z oljem, kisom in soljo? Zakaj na kruh mažemo namaze? Zakaj krompir zabelimo, na testenine dodajamo polivke...?

kitkat  

kuha že od: 21.1.2006

Št. objav: 31

Objavljeno 2.8.2008 ob 9:51

Vesel

Ja, na to sem že sama pomislila, da nekateri ribe sploh ne marajo, pa jo vseeno jejo, ker je zdrava, takrat je seveda boljše, če se okus zakrije:) Kakorkoli že, moje mnenje je, da neskladje med ribo in mesom ali sirom izhaja iz dolgoletnih izkušenj iz preteklosti, zgodovine, dediščine praprastaršev, ampak to se ponavadi zanemarja, ker je kao zastarelo in ni moderno. Mislim, da so ribiči na Jadranu v preteklosti dodobra preizkusili vse variante, imeli so pršut, imeli so sir, in seveda ribe. Skozi stoletja so ugotovili, da ribe in pršut in sir ne grejo skupaj. Jaz tako gledam na to in se tega držim. Nisem pa dala ocene, ker se popolnoma strinjam s tem, da ne moreš ocenjevati, če ne poskusiš.

anamarija1  

kuha že od: 19.8.2005

Št. objav: 5381

Objavljeno 2.8.2008 ob 10:05

In nepošteno je, da se oceni recepta, ki že v izhodišču veš, da ti ne bo všeč, tudi to se dogaja, sem mišljenja, da se takega recepta preskoči.

Pa še nekaj, pol pa neham, drage moje, da si sposoben priparviti jed tako, da se sestavina, ki ti ni najbolj všeč skoraj ne čuti je UMETNOST, in Darjuška je dokazala.

P.s.Tako sem "kontenta" v enem tednu sem pojedla dve imenitni jedi, hvala vsem, ki prispevate tako slastne recepte.

Darjuška, si na dobri poti, da prehitiš prvo uverščenega recepta

lp

kitkat  

kuha že od: 21.1.2006

Št. objav: 31

Objavljeno 2.8.2008 ob 12:16

Ma...jaz bom tudi samo še nekaj:) Ta sestavina, ki jo hočete skriti in prikriti, je glavna sestavina jedi in imena jedi. Mogoče bi bilo bolj primerno ime recepta Zakamuflirana orada:))

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.