Rulade iz svinjskega mesa

polnjene s kitajskim zeljem, jajčno omleto, korenčkom in čebulo, na podlogi iz zelenjavnega krompirja

    mesne jedi: svinjina
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 15 minut 1 ura 15 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 2 osebi

dva svinjska zrezka

eno jajce

2 - 4 listi kitajskega zelja

1 korenček

mala čebula

ena velika žlica mleka

sol

posušena bazilika

poper

drobnjak

olje

strok česna

Zelenjavni pire:

4 srednje veliki krompirji

2 - 3 korenčki

en strok česna

sol

muškatni orešček

žlica rame ali masla

malo mleka

Postopek

Omleta:

jajce, žlico mleka, sol, poper, 1/2 čajne žličke bazilike, 1/2 čajne žličke drobnjaka skupaj premešamo v posodici. Pripravimo ponev, v katero nalijemo olje. Ko se olje segreje, vanj vlijemo maso za omleto in pečemo do lepe zlato rumene barve. Omleto pečemo z obeh strani, pazimo, da se ne pretrga.

Rulada:

svinjsko meso potolčemo, da je debelo 5 mm, ga posolimo in nanj položimo list kitajskega zelja, kateremu smo prej odrezali olesenel del. Po želji lahko uporabimo dva lista. Zelje obrežemo tako, da se lepo prilega zrezku. Korenje, ki smo ga oprali in olupili, narežemo na tenke rezance, ki naj bodo tako veliki kot širina zrezka. Položimo jih približno 3 - 4, odvisno od debeline, na sredino zrezka po širini. Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo prav tako na tanke trakove, ki naj bodo veliki kot širina zrezka. 2 - 3 kolobarje položimo tja, kjer je korenček, nato najprej še enkrat malo začinimo s soljo in posušeno baziliko na tisti strani, kjer je zelje. Zrezek nato prekrijemo z omleto, ki je prirezana na velikost zrezka, vendar mora segati najmanj centimeter od zgornjega in spodnjega dela zrezka, da se lažje zvije. Rulado poskusimo zviti na tesno, v smeri kjer je večja, tako da nastanejo mali, vendar dokaj debeli zvitki, ki ji pretaknemo z zobotrebci, da se rolada ne razvije med peko. Rulade položimo v višjo ponev z oljem in jih z vseh strani zapečemo. Nato prelijemo z vodo, da se bodo rulade v njej kuhale. Dodamo drobno narezan česen, kuhajo se približno pol ure, odvisno od debeline. Pri koncu kuhanja rulade vzamemo iz ponve in redko omako zgostimo z gustinom ali podmetom (moka, voda) ter solimo, zrezke pa položimo nazaj v ponev.

Zelenjavni pire:

krompir olupimo, operemo, narežemo na 1 cm X 1 cm velike kose. Prav tako operemo in olupimo korenje in ga narežemo na tanke kolobarje. Vse damo kuhati v osoljeno vodo, dodamo še na drobno narezan česen. Kuhamo približno 20 minut. Ko je kuhano, vodo odcedimo, krompir in korenje pretlačimo, dodamo eno do dve žlici Rame ali masla, nastrgan muškatni orešček in malo mleka (pire mora biti dokaj gost).

Najprej na krožnik s slaščičarsko brizgo lepo oblikujemo pire. Iz rulad poberemo zobotrebce, jo prečno narežemo in položimo na pire, omako pa v krogu pokapljamo okoli pireja in rulade. Vse skupaj okrasimo.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

kozamurnik

Št. objav: 2311

Objavljeno 27.12.2008 ob 10:17

Zelo vesel

To je super recept!!!

Jaz delam razne variante: velikokrat iz puranejga mesa,( povezanega z nitjo namesto z zobtotrebci,ker je zrezek lahko zelo velik) , pa z omleto,ki ji dodam malo blede, pa tudi z rezino kuhane pancete,itd.itd.Res dobro, pa tudi zelo dekorativno!

Vnaprej dam petico,ker jed poznam!

nasha  

kuha že od: 30.12.2006

Št. objav: 477

Objavljeno 28.12.2008 ob 19:48

Zelo vesel

Dober in resnično uporaben recept

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.