Pečena sarma

sarma na lažji način

Pečena sarma
    mesne jedi: mešano meso
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 3 ure 3 ure
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

1 kg mletega mešanega mesa

1 kisla glava zelja

čajna skodelica riža

sol

poper

čebula

rdeča paprika

česen

lovor

suha kraška panceta (špeh)

2 -3 žlici moke

voda

Postopek

Prepražimo čebulo, da malo porjavi, nato dodamo opran riž, da postekleni in zalijemo z malo vode. Ko voda povre, mora biti kuhan na pol. Ko se malo ohladi, to zmes dodamo mesu, solimo, popramo, dodamo strt česen, rdečo papriko in vse dobro premešamo. Za eno otroško pest veliko bunko zavijemo v list kislega zelja in zlagamo v pekač, ki smo ga prej namastili, jaz uporabim kar svinjsko mast. Zlagamo sarme eno zraven druge, tako, da je pekač čisto poln. Špeh narežemo na majhne koščke in ga potresemo po sarmi, zalijemo z vodo, pokrijemo s pokrovom, lahko tudi s folijo in damo v pečico na 175 stopinj. Pokrito pečemo kako uro in pol, nato pladenj odkrijemo, zmešamo 2 žlici moke z vodo, polijemo med sarme, jih z žlico kar malo povzdignemo, da tekočina spolzi naokoli in damo odkrito v pečico še za pol ure.


Opombe

Previden je treba biti, da z vodo ne zalijemo preveč, saj zna špricati po pečici. Pri taki sarmi omake ni veliko, vendar je meni odlična.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

katrin11  

kuha že od: 3.1.2010

Št. objav: 2342

Objavljeno 8.3.2016 ob 13:15

Recept sem uporabila, le čisto na koncu sem sarme zalila še z malo, posebej skuhane, paradižnikove omake. Vseeno mi je ideja všeč, ker ni lonec na štedilniku, ampak se sarma lepo peče in kuha v pečici. Pa okusno je tudi!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.