Bučna juha s curryjem, grahom in praženo slanino

kremna bučna juha z blagim okusom po curryju

Bučna juha s curryjem, grahom in praženo slanino
    juhe in zakuhe: ostale juhe
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 6 do 8 oseb.

1,5 kg buče

2 srednje veliki čebuli

1 strok česna

1,2 l vode

1 zvrhano polna kavna žlica curryja

majhna pest mladega graha

4 tanke rezine prekajene slanine

sol in sveže mleti črni poper

2 dl sladke smetane

sveže peteršiljevo listje

Postopek

Bučo očistimo in narežemo na kockice, čebulo, česen in peteršiljevo listje drobno sesekljamo, prekajeno slanino narežemo na kockice.

V segret lonec (brez dodane maščobe) damo narezano slanino in jo pražimo, dokler ne postane hrustljava. Kockice pražene slanine poberemo in shranimo. Na maščobi, ki jo je spustila slanina, pražimo čebulo le toliko, da ovene, dodamo česen in bučo, premešamo in pokrito pražimo minuto ali dve. Prilijemo vodo, dodamo curry, premešamo in pokrito kuhamo, dokler ni meso buče popolnoma mehko. Vsebino lonca zmeljemo s paličnim mešalnikom, prilijemo sladko smetano, solimo in popramo po okusu. Dodamo mladi grah in kuhamo le še toliko, da se grah skuha. Juho ponudimo vročo, s sesekljanim peteršiljem, posebej ponudimo hrustljavo pražene kockice slanine.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15820

Objavljeno 16.3.2012 ob 20:27

Palec gor za tole juho!

jaša  

kuha že od: 1.2.2008

Št. objav: 1011

Objavljeno 17.3.2012 ob 16:17

Sarabande noro vprašanje pa vseeno me zanima, katero vrsto buče smem uporabit. Nujno rumeno meso -hokaido ipd. ali lahko navadni cukini? Hvala in lp

sarabande  

kuha že od: 1.5.2002

Št. objav: 879

Objavljeno 17.3.2012 ob 16:58

Jaša, ravno zato nisem napisal imena buče, ker ne vem, katero sem uporabil. Bila je pač ena buča z močno rumenim mesom. Če se ne motim, so cukini navadne bučke, lahko jih uporabite, a bo juha lepša, če boste imeli bučo z rumenim mesom. Torej ni nujno, da je buča z rumenim mesom, je pa lepše.

jaša  

kuha že od: 1.2.2008

Št. objav: 1011

Objavljeno 17.3.2012 ob 19:34

Super, hvala za odgovor, sem predvidevala, da je rumena barva le barva, zakon za jedi iz buč- vsaj zase govorim, saj mi očke povejo veliko več, kot bi želodček smel...hi hiii. Brez zamere. Najlepša hvala za več kot hiter odgovor. Žal moram povedat, da še rumene bučke nikoli nisem imela doma, kajšele pripravljala in zato okusa tudi ne poznam. Želela sem hokaido pred dvema letoma sama pridelat, a so mi flance polži..., tako da sem ostala brez že tako težko naprošenega semena in tudi tako žal brez bučk. Cukini je edina bučka, ki jo poznam- po okusu in jo lažje nabavim oz. dobim. Hvala sarabande in brez zamere. Lp

rimljanka  

kuha že od: 14.2.2005

Št. objav: 17785

Objavljeno 17.3.2012 ob 21:40

Nikkaor rumena barva buč (njihovega mesa) ni samo barva, je vs kaj več. So povsem drugačnega okusa kot cukini (ki so, ti trgovinski, tako ali tako brez okusa), rumene buče imajo poln okus, tako, da je ta juha z njimi nedvomno bistveno boljša kot z navadnimi, ki so tudi dosti manj škrobnate.

jaša  

kuha že od: 1.2.2008

Št. objav: 1011

Objavljeno 17.3.2012 ob 21:52

Ja gospa rimljanka- itak, da je tako, se povsem strinjam in tak namen je bil tudi pisan, a ne dobesedno, čeprav tako mislim, kot ste napisali. Je tako- nisem pa poskusila- drži pa vsekakor.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.