Riž z jajci in piščancem v omaki

"udomačena verzija" tajske jedi

guiness  Izvor: Tajska
Riž z jajci in piščancem v omaki
    eksotika: ostale dežele
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 2

2 kosa piščančjih prsi (brez kosti in kože)

250 ml kokosovega mleka

2 žlički kokosovega olja

kokosova moka (pest ali dve - po potrebi)

lupinica polovice limone

čili (po okusu)

koriander

sol

bel poper

2 jajci

skodelica jasminovega riža (za dve osebi)

Postopek

V posodi zavremo vodo (po želji jo solimo) in v njej kuhamo jasminov riž (od 10 - 12 minut). Nato riž precedimo in ga pustimo, da se ohladi (če imamo časovno stisko, ga lahko spiramo s hladno vodo in se bo zelo hitro ohladil).

Piščančje prsi narežemo na majhne koščke in jih solimo ter popramo. V posodo damo žličko kokosovega olja in piščančje meso. Vse zalijemo s kokosovim mlekom in pustimo, da zavre. Dodamo na tanko narezano limonino lupinico, koriander in čili. Meso pustimo na manjšem ognju, da narahlo vre od 10-15 minut oziroma tako dolgo, dokler meso ni mehko in kuhano.

Dodamo kokosovo moko (le ta nam omako in celotno vsebino nekoliko zgosti, zato jo dodajamo po občutku - odvisno od želene gostote) in še nekoliko povremo.

Medtem razžvrkljamo dve jajci in ju po okusu solimo in popramo. V voku segrejemo žličko olja (ali kokosovega olja) in vanj vsujemo ohlajeni riž. Nekoliko ga pražimo (2 - 3 minute) in mu dodamo razžvrkljani jajci. Mešamo tako dolgo, da se jajca in riž lepo pomešajo ter spečejo. Na koncu lahko posujemo še s svežim (ali posušenim) drobnjakom.

Riž lahko lepo oblikujemo v različnih posodicah ali pa kar z zajemalko. Serviramo toplo, skupaj s toplim piščancem v omaki.

Dober tek!


Opombe

Jed ima specifičen okus zaradi limonine lupinice. Riž je nekoliko podoben riževemu narastku. Kljub drugačnosti je recept zelo okusen.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.