Puranja galantina

Puranja galantina
    mesne jedi: perutnina
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 2 osebi

1 velik puranji zrezek

sol

sveže mleti beli poper

100 g šampinjonov

1 strok česna

vejica peteršilja

timijan

suho belo vino

nekaj rezin rdeče pese

1 jušna žlica konjaka

2,5 dl sladke smetane

4 lističi želatine

50 g majoneze

olivno olje

Postopek

Puranji zrezek potolčemo in obrežemo v pravokotno obliko. Obrezke drobno narežemo in jih damo v multipraktik. Obrezkom dodamo nekaj sesekljanega peteršiljevega listja, sol, poper, sladko smetano, rdečo peso, belo vino in konjak ter jih zmeljemo v gladko, dokaj redko zmes.

Šampinjone očistimo, narežemo na lističe in na vročem olju dobro prepražimo. Tik pred koncem praženja jih solimo, popramo, dodamo malo timijana in sesekljan strok česna. Premešamo, pražimo še minuto ali dve, odstavimo in ohladimo. Ohlajene pražene šampinjone drobno sesekljamo.

Puranji zrezek damo na delovno površino in ga solimo in popramo samo po zgornji strani. Enakomerno ga premažemo z mesnim nadevom, nato pa čez mesni nadev razporedimo sesekljane šampinjone. Tako nadevan zrezek zvijemo v rulado, ki jo zavijemo v pooljeno alu -folijo. V loncu zavremo vodo in rulado kuhamo 20 minut. Vzamemo jo iz vode, pustimo, da se nekoliko ohladi, odvijemo in pustimo, da se ohladi do konca.

V kozici pomešamo preostanek sladke smetane in majonezo ter mešanico na blagem ognju segrejemo (naj bo topla). V hladni vodi namočimo lističe želatine. Ko se omehčajo, jih ožamemo in na vodni kopeli stopimo do konca. Želatino vmešamo v mešanico majoneze in sladke smetane ter pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi. Ko preliv postane gostejši, z njim prelijemo ohlajeno in dobro posušeno rulado, ki jo poljubno okrasimo. Galantino pustimo v hladilniku, da se ohladi in ponudimo narezano na rezine kot hladno predjed.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.