Hitra Anina polenta

anoc  
    priloge: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 2 lačni osebi

250 g instant koruznega zdroba (ali več, odvisno od števila oseb)

1 paradižnik

1 čebula

nekaj tankih kosov suhe salame ali drugega suhega mesa

olivno olje

začimbe (po lastnem okusu, paše origano, za ljubitelje pekočega pa chilly ali poper s česnom)

dimljen sir

nekaj rezin pršuta, slanine ali drugega suhega mesa

Postopek

V zavreto osoljeno vodo stresemo koruzni zdrob. Naveden je instant, ki se kuha le 3 minute in je jed resnično hitro pripravljena, lahko pa uporabite pravega domačega, ki sicer zahteva veliko časa, da se skuha in se mora nenehno mešati -kot mi je vedno naročila moja babica Primorka.) Tik preden je polenta kuhana, ji dodamo na koščke narezan paradižnik, koščke suhega mesa in čebulo ter začimbe. Dobro premešamo, naoljimo ognjevarno posodo (jaz imam podolgovato, ki mi prav pride, ko ostane še kaj polente in jo na rezine narežem in popečem na olivnem olju ter dodam eventuelno sir na vrhu, da se stopi in naredi jed še bolj slastno), posujemo origano in nalagamo polento po plasteh (odvisno koliko polente imate), med vsako plast pa dajemo nariban dimljen sir, da je jed bolj sočna. Čisto na vrh položimo plast rezin suhega mesa in sir ter damo v pečico, dokler se sir ne stopi. Lahko pustimo tudi še malo dlje, kasneje odkrito, da se bolj zapeče.


Opombe

Ko je polentin narastek še vroč, se bo malo slabše rezal, ko pa je hladen, se prav lepo da narezati in jo lahko naslednji dan, če vam je kaj ostane, tudi popečete na olju. Zraven ponudite kislo zelje (zelo dobra kombinacija!) ali le navadno solato.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.