,rižote

Rižota s porom in klobaso

ribica  Izvor: Italija
    priloge: riž
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 4-6

6 porov

2 klobasi

400 g riža

1 l juhe ali vode (približno)

maslo

sol (po okusu)

poper (po okusu)

Postopek

Pore očistimo in zrežemo na kolobarčke. Klobasi olupimo in razdrobimo. V posodi na maslu pocvremo por in klobasi ter dušimo približno 10 minut. Dodamo riž in med stalnim mešanjem postopno po zajemalkah dolivamo juho ali vodo. Solimo in popramo po okusu, pri tem pa moramo paziti, ker sta klobasi že precej začinjeni. Kuhamo približno 15 minut oz. toliko, da je riž kuhan.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

mansaj  

kuha že od: 23.12.2003

Št. objav: 478

Objavljeno 21.10.2006 ob 10:21

Zelo vesel

jaz delam rižot samo iz pora, ki ga prepražim na olivnem olju...tik pred koncem kuhanja pa dodam dva trikotnička topljenega sira ali pa na kocke narezan trdi sir...sicer pa okusna zadeva, pri nas velikokrat na mizi

Habibi  

kuha že od: 16.10.2006

Št. objav: 54

Objavljeno 22.10.2006 ob 22:18

mene zanma kolk časa traja, da ti objavijo recept?

neznan uporabnik

Objavljeno 23.10.2006 ob 8:22

Jaz na olju pražim por in malo korenčka narezanega na kocke. Posolim ali dam malo vegete. Ko je malo spraženo dodam riž, popražim, da riž postekleni in zalijem s toplo vodo (dobri dve merici vode za eno merico riža) ter po potrebi dodam zelenjavno kocko (če prej nisem dovolj solila) in kuham še cca 15 min - odvisno od vrste riža in tudi kako al-dente riž imate radi. Če je potreba me kuhanjem prilijem še vode, ker vsi riži ne vsrkajo enako količino vode. Na koncu kuhanja, ko rižoto že odstavim mora biti ta lepo sočna in ne suha. Dodam še topljeni sirček, lahko tudi žlico ali dve kisle smetane ter posujem z drobno narezanim petršiljem. Postrežem ko samostojno zelenjavno jed ali pa kot prilogo zraven zrezka.

Lep pozdrav

Tedi

antonija8  

kuha že od: 13.12.2005

Št. objav: 325

Objavljeno 23.10.2006 ob 13:22

Vesel

Delam samo zelenjavni riž, z razno zelenjavo. Ko je skoraj kuhan, ga odstavim in dodam žlico masla in petršilja. Pokrito pustim še kakšnih deset minut preden postrežem.

Pozdrav, antonija

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.