Krompir z rožmarinom

Anomis  
    priloge: krompir
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

krompir

olivno olje

rožmarin

sol

Postopek

Krompir olupimo, narežemo na kocke, operemo in dobro osušimo. Pokapamo ga z olivnim oljem in izdatno posujemo z rožmarinom. Pečemo do zlato rumenega in posolimo.


Opombe

Najbrž ni potrebno poudarjati, da je najboljši mlad krompir in svež rožmarin. Poleg tega ga jaz vedno pečem v konvekcijski pečici (pečica na vroč zrak), ker pri taki peki uporabiš zelo malo maščobe, krompirja pa ni potrebno mešati. Krompir je tako že na izgled zelo lep. Kaj šele, ko ga probaš!

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

ZZVONE  

kuha že od: 29.8.2005

Št. objav: 76

Objavljeno 8.8.2006 ob 6:53

Podobno pri nas pečemo krompir, le da v navadni ventilatorski pečici. Oprano zelenjavo zelo na rahlo posolim(ne posušim)in primešam olivno olje. Za približno 1-1,5kg mešane zelenjave(dodatno še jajčevci narezani na kolobarje-te dam malo kasneje, ker se drugače premočno zapeče, korenje,cvetača,ne prezrel paradižnik...)porabim 1 veliko žlico olivnega olja- jed je zelo okusna. Vse sestavine dam na peki papir v pekaču in je še enostavneje za čistit. Zraven se odlično speče kakšen kos piščanca. Pečem cca.40min. na 230 st.C.

lp

dari  

kuha že od: 21.8.2004

Št. objav: 1521

Objavljeno 9.8.2006 ob 19:45

jaz pa bi nekaj vprašala,ko je že recept o krompirju in sicer zakaj se mi vedno ko pečem krompir v pečici prime pekača.sprobala sem že različne pekače iz različnih materialov vedno isto,pa krompir osušim,pa manj olja,pa več olja,pa vodo dolivam, pa ne dolivam ampak vedno se prime pol pa pekač namakam ure in ure, da ga lahko očistim.prosim, če mi da kdo nasvet, kako naredit to stvar, ki jo doma obožujemo,da ne bo na dnu pekača prijeto .hvala

rimljanka  

kuha že od: 14.2.2005

Št. objav: 17785

Objavljeno 9.8.2006 ob 19:58

Vesel

Že zzvone je zapisal, uporabi peki papir, daj ga na dno pekača, pa bo. V teflonu se pa menda ne prime, kaj?

Po mojih izkušnjah se pekačih hrana prime, če jih čistimo s čistilom za posodo. Če že ne gre drugače, ga uporabim skrajno malo, potem pa sperem z zelo vročo vodo. In nikoli v pomivalnem stroju.

anja27  

kuha že od: 2.6.2005

Št. objav: 1085

Objavljeno 9.8.2006 ob 21:17

dari, jaz za peko krompirja v pečici uporabljam IZKLJUČNO glinene pekače in se mi krompir nikoli ne prime. Krompir našobam oz. nalupim, operem, malo polijem z oljem (ampak res malo kot je rekel že Zvone) in raznimi začimbami ter premešam z rokami kar v pekaču, da se krompir naolji. Nič ne solim. Potem dam v pečico (200-220 °C) in kar dolgo pečem, preden krompir premešam. Premešam pa tako, da potresem pekač, da se krompir sam odlušči (to lahko poskusiš večkrat, če se še ne odlušči sam, pečeš še malo dlje in spet poskusiš). Potem pečem še nekaj časa do zlato rumenega. Takrat je krompir pečen. Soliš komaj zdaj, ko je pečen.

Ali pa kot pravi rimljanka, uporabiš peki papir. No, po našem okusu je boljši brez peki papirja z minimalno maščobe kot sem opisala zgoraj.

pjakli  

kuha že od: 14.4.2006

Št. objav: 33

Objavljeno 9.8.2006 ob 22:09

če smo ravno pri krompirju. jaz ga nalupim, narežem na večje kose (ne takšne kot za pomfri, nekoliko večje-približno enkrat večje ali še več), ga dam v lonec z vodo in ga kuham tako dolgo (soliš če želiš), da voda zavre. nato ga dam na cedilo, ter ga polijem z oljem (olivnim, navadnim). cedilko nekoliko potresem, da se krompir premeša, nato pa ga stresem na peki papir (lahko tudi prazen velik pekač, brez peki p.- pekač kot je priložen pečici) in ga pečem na 230 °C na ventilacijskem programu. Krompir pride zelo hrustljav in zelo dober - pa ni masten in ne prime se pekača!

če pa ne želiš, da se ti krompir prime dna pekača in hočeš peči krompir v olju, mora biti olje precej vroče - tako se tudi ne bo napil olja. Pri nas nima nihče rad mastnih stvari - zato je peki papi ZAKON.

Upam, da sem komu pomagala!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.