Orehove palčke

elaphus  Izvor: Sašina mama
Orehove palčke
    sladice: piškoti
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

4 beljaki

20 dag kristalnega sladkorja

10 dag mletih orehov

2 dag moke

60 dag narezanih orehov

Postopek

Nestepene beljake in sladkor na rahlem ognju mešamo s kuhalnico. Ko se spenijo, dodamo moko in mlete orehe. Kuhamo še 8 - 10 minut. Maso ohladimo.

Narezane orehe razgrnemo na delovni pult, z žličko dajemo vanje ohlajeno maso, povaljamo jih z dlanmi, da oblikujemo paličice, lahko pa tudi rogljičke. Pečemo pri približno 180 stopinjah 10 - 15 minut.


Opombe

Ostali so nam štirje rumenjaki. Lahko jih porabimo za čajne tačke. Jaz ti dve vrsti piškotov vedno delam skupaj, ker tako porabim vse sestavine.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

janusa  

kuha že od: 8.6.2007

Št. objav: 23

Objavljeno 23.12.2007 ob 17:32

Vesel

Eno vprašanje, Elaphus: ni mi popolnoma jasno, ali se masa vmeša med narezane orehe, ali palčke iz mase samo povaljaš v orehih, da se primejo na površino.

Danes sem namreč pekla te piškote - maso sem enakomerno pregnetla med narezane orehe, vendar so palčke razpadale oziroma jih je bilo zelo težko oblikovati.

Stvar sem rešila tako, da sem dodala dve žlici marelične marmelade in sok ene limone, pa je masa postala bolj gnetljiva. Domači so se po dolgem in večkratnem poskušanju in primerjanju celo odločili, da jim je verzija z limono in marmelado bolj všeč :))))

rimljanka  

kuha že od: 14.2.2005

Št. objav: 17786

Objavljeno 23.12.2007 ob 18:49

Vesel

Elaphus je napisala: Narezane orehe razgrnemo na delovni pult, z žličko dajemo vanje ohlajeno maso, povaljamo jih z dlanmi, da oblikujemo paličice, lahko pa tudi rogljičke.

Meni se zdi jasno in razumljivo.

janusa  

kuha že od: 8.6.2007

Št. objav: 23

Objavljeno 24.12.2007 ob 13:16

Rimljanka, meni se je tudi zdelo jasno in razumljivo, dokler nisem imela pred sabo precejšnjega kupa narezanih orehov (60 dag) in le majhno skodelico mase. Če bi delala tako, kot je napisano, ne bi porabila niti četrtine narezanih orehov. Upam, da ni narobe, če pač vprašam avtorja/-ico recepta za dodatna pojasnila.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.